Yıldırım nikahı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Yıldırım nikahı ne kadar sürer?
  2. Yıldırım nikahı için ne lazım?
  3. En hızlı nikah nasıl kıyılır?
  4. Yıldırım nikahı ne kadar sürede kıyılır?
  5. Aynı gün resmi nikah kıyılır mı?

Yıldırım nikahı ne kadar sürer?

2 gün içinde evlenebilirsiniz! Artık mevzuatta "yıldırım nikahı" diye bir olgu yok. Yıldırım nikahı ve diğer nikah işlem ve başvuruları aynıdır. Belgeler tamamlandığı taktirde 2-3 gün içinde nikah işlemi yapılabilmektedir.

Yıldırım nikahı için ne lazım?

Yıldırım Nikahı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi.
  • Evlenme Beyannamesi.
  • Vesikalık Fotoğraf.
  • Evlilik Sağlık Raporu.

En hızlı nikah nasıl kıyılır?

Çiftler yıldırım nikâhı yapmak istediklerinde, en az 24 saat öncesinden bağlı bulundukları evlendirme dairesine evlenmek istediklerine dair beyanlarını bildirmelidirler. Verilen beyannamelerde kimlik bilgileri ve fotoğraflar imzalarla beraber yer alır. Evlendirme memuru, evlenme talebini kontrol eder ve tasdikler.

Yıldırım nikahı ne kadar sürede kıyılır?

12- Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer? Nikah işlemleri için gerekli belgeleri toparlamak, mesai saatlerinde alınacak belgeler, belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar söz konusu olduğunda 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.

Aynı gün resmi nikah kıyılır mı?

20- Resmi Tatillerde ve Hafta Sonu Nikah Kıyılır mı? Evlenme törenleri günlük çalışma saatleri içerisinde yapılıyor. Ancak, tarafların isteği üzerine ve evlendirme memurunun da uygun olması durumunda, çalışma saatleri dışında, hafta sonu ya da resmi tatil günlerinde gerekli iznin alınması halinde tören yapılabiliyor.