Bulgar vatandaşlığı kaç para?

İçindekiler:

  1. Bulgar vatandaşlığı kaç para?
  2. Bulgaristan vatandaşlığı kaç yıl?
  3. Bulgaristan vatandaşlığı için kaç kuşak?
  4. Bulgaristan vatandaşlığına kimler basvurabilir?
  5. Bulgaristan'dan nasıl vatandaşlık alınır?
  6. Bulgaristan Vatandaşlıgı nasıl alınır?
  7. Türk vatandaşlığı almak ne kadar sürer?
  8. TC vatandaşlık kaç ayda sonuçlanır?

Bulgar vatandaşlığı kaç para?

Bulgaristan vatandaşlığı için belirlenen bir ücret bulunmamaktadır. Ancak yatırım yolu ile 512 bin EUR değerindeki Devlet Tahvil Bonosunu alarak ülkede yatırım yapan bireylerin ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık alma hakları bulunmaktadır.

Bulgaristan vatandaşlığı kaç yıl?

Oturum izni ile 3 yıl Bulgaristan'da yaşayan kişi, bu sürenin sonunda Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapma hakkı kazanmış olur. Kişi Bulgaristan vatandaşlık başvuru dosyasını hazırlayarak Bulgaristan Adalet Bakanlığı'na bağlı Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden 2 yıl sonrasına, yani 5. yılın sonunda randevu alır.

Bulgaristan vatandaşlığı için kaç kuşak?

Yukarıda da değinildiği gibi Bulgaristan 1 kuşak yakınlara vatandaşlık veriyor. İkinci ve diğer kuşaklar ise sadece soyunu öğrenebiliyor, vatandaşlık talebinde bulunamıyor. NASIL BAŞVURULUR? İlk olarak isim denklik belgesi isteniyor.

Bulgaristan vatandaşlığına kimler basvurabilir?

Başvuru sahibi Türkiye ya da Bulgaristan'da herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmalıdır. Başvuru için 18 yaşından büyük olmalıdır. (Eğer kişi Bulgar vatandaşı anne ya da babaya sahip değilse) Bulgar diline hakim olduğunu gösteren belgeye sahip olmalıdır.

Bulgaristan'dan nasıl vatandaşlık alınır?

Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.

Bulgaristan Vatandaşlıgı nasıl alınır?

Bulgaristan Vatandaşı Nasıl Olunur?
  1. Bulgar etnik kökenine sahip olmak,
  2. Bulgar vatandaşı anne ya da babaya sahip olmak,
  3. Bulgar vatandaşı eşe sahip olmak,
  4. Ülkeye belli miktarda yatırım yapmak,
  5. Ülkede belli bir ikamet süresini doldurmak,
  6. Ülkeye belli oranda katkı sağlamak,
  7. Eski Bulgar göçmeni olmak gerekir.

Türk vatandaşlığı almak ne kadar sürer?

Avukat olmadan yapılan başvurular ortalama 2 sene içerisinde sonuçlanmaktadır. Vatandaşlık avukatı ile ise vatandaşlık başvurusu sonuçlanma süresi 6 ay-1 sene arasında olacaktır.

TC vatandaşlık kaç ayda sonuçlanır?

Türk vatandaşlığı başvurusunun sonuçlanması için geçen süre, avukatsız yapılan başvurularda 2 seneye kadar çıkabilmektedir. Avukat ile yapılan başvurular ise, 6 ay ile 1 sene arasında sonuçlanır.