Şahıs Şirketi muhasebeci şart mi?

İçindekiler:

  1. Şahıs Şirketi muhasebeci şart mi?
  2. Kimler kendi beyannamelerini verebilir?
  3. SMMM sözleşmesi olmadan beyanname verilir mi?
  4. YMM ler kendi beyanname gönderebilir mi?
  5. E beyanname yetkisi nasıl verilir?
  6. Bağımlı çalışan mali müşavir defter tutabilir mi?

Şahıs Şirketi muhasebeci şart mi?

Şahıs Şirketi Kurmak için Mali Müşavir Tutmak Gerekir mi? Şahıs şirketi kurmak için mali müşavir tutmak zorunda değilsiniz, ancak kuruluştan sonraki pek çok muhasebe işlemi için tutmanız önerilir.

Kimler kendi beyannamelerini verebilir?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu uyarınca çıkarılan tebliğlere göre aktif büyüklükleri veya net satış hasılatlarının belli bir tutarın üzerinde olup, beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluğunda bulunmayan mükellefler istemeleri halinde ...

SMMM sözleşmesi olmadan beyanname verilir mi?

Gelir veya kurumlar vergisi beyanname ve eklerini yeminli mali müşavirlere tasdik ettiren mükelleflerin, beyannamelerini ayrıca serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavirlere imzalatma zorunluluğu bulunmamaktadır.

YMM ler kendi beyanname gönderebilir mi?

Beyannamelerini SM veya SMMM'lere imzalatmak zorunda olanlar bir YMM ile tam tasdik sözleşmesi imzalayarak kendileri beyannamelerini vergi dairesinden şifre alarak verebilirler.

E beyanname yetkisi nasıl verilir?

Elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almak isteyen mükellefler Elektronik Beyanname Gönderme Aracılık Yetkisi Talep Formunu doldurarak bağlı bulundukları vergi dairesine bizzat, tüzel kişilik şeklinde faaliyette bulunanların ise kanuni temsilcilerinin müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bağımlı çalışan mali müşavir defter tutabilir mi?

Bu hükümlere göre, bağımlı statüde çalışan serbest muhasebeci veya serbest muhasebeci mali müşavirlerin ancak bir gerçek yada tüzel kişiye ait beyannameleri imzalamaları mümkün bulunmaktadır. Bu nedenle sadece bordrolu olarak çalışılan bir şirketin beyannameleri imzalanabilecektir.