Takım Oyun Turnuva nedir?

İçindekiler:

  1. Takım Oyun Turnuva nedir?
  2. Takım oyunu tekniği nedir?
  3. Ekip destekli bireyselleştirme nedir?
  4. Grup çalışması yöntemi nedir?
  5. Probleme dayalı öğrenme yöntemi nedir?
  6. Işbirliğine dayalı öğretim yöntemi nedir?
  7. Işbirlikli öğrenme yöntemi nasıl uygulanır?
  8. Probleme dayalı öğrenmenin temel adımları nelerdir?

Takım Oyun Turnuva nedir?

Slavin tarafından geliştirilmiş bir tekniktir. Gruplar oluşturulurken heterojen olmasına dikkat edilir. Öğrenciler birlikte çalışır ve birbirlerini sınarlar. Turnuvaya katılan kişinin puanı takım puanına eklenir ve birinci grup belirlenir.

Takım oyunu tekniği nedir?

TakımOyun–Turnuva Bu tekniğin iki temel öğesi 4-5 kişilik heterojen öğrenci takımları ve öğretim turnuvalarıdır. Bu teknikte öğrenciler takım arkadaşlarını diğer takımlarla yapılacak turnuvalara hazırlarlar. Bu tekniğin uygulanmasında öğretmen önce dersi sunar ve öğrenciler konuyu birbirlerine öğretirler.

Ekip destekli bireyselleştirme nedir?

3) Takım Destekli Bireyselleştirme: Testlerle öğrencilerin bireysel yetenekleri ölçülür ve geliştirilmeye çalışılır. Takım üyeleri farklı ünitelere çalışır. Her öğrenci diğer öğrencinin cevabını yanıt anahtarı olarak kullanır. Final testi hiçbir şekilde yardımlaşmadan yapılır.

Grup çalışması yöntemi nedir?

Öğrencilerin aktif olarak grupla çalışma, fikirlerini açıklama, fikir alışverişi yapma becerilerini artırmak için kullanılır. Öğrenciler önce ikili gruplar oluşturarak bir konu ya da problem durumu ile ilgili düşüncelerini birbirlerine açıklarlar.

Probleme dayalı öğrenme yöntemi nedir?

Probleme dayalı öğrenme, öğrencilere, öğrenme deneyimi başlangıcında iyi yapılandırılmamış problemlerle öğrencileri karşılaştıran bir eğitim modelidir. Öğrenciler problem hakkında farklı bakış açılarına göre durumu değerlendirerek daha önceden çok az çözdükleri gerçek hayat problemlerini öğrenirler.

Işbirliğine dayalı öğretim yöntemi nedir?

İşbirliğine dayalı öğrenme, çocukların ortak bir amaç için birlikte çalışmaları ile sağlanan bir öğrenme türüdür(Berk,1997). İşbirliği gerektiren ortak çalışma sırasında farklı yetenekte olan çocukların birbirlerine yardımcı olarak öğrendikleri sanısı, bu tür öğrenmenin temelini oluşturur.

Işbirlikli öğrenme yöntemi nasıl uygulanır?

Öncelikle heterojen gruplar oluşturulur. Ardından öğrenme ünitesi gruplara sunulur. Grupça çalışıldıktan sonra her öğrencinin bireysel olarak cevaplandıracağı sorular dağıtılır. En son aşamada da öğrenciler aldıkları puana göre başarı sırasına dizilir ve en başarılı grup ödüllendirilir.

Probleme dayalı öğrenmenin temel adımları nelerdir?

Probleme Dayalı Öğrenme Uygulama Aşamaları
  • Problem sunulur. ...
  • Çalışma konuları modül olarak bölümlere ayrılır ve her modüle göre oturumlar halinde çalışılır.
  • Problem bireysel ve grupsal olarak analiz edilir.
  • Öğrencileri halihazırdaki bilgileriyle hipotez ve çözüm yolları geliştirilir.
Daha fazla öğe...