Temel bilgi ne demek?

İçindekiler:

  1. Temel bilgi ne demek?
  2. Temel düşünce temel inanç nedir?
  3. Makine ile yapılan nedir?
  4. Diyalektik düşünce ne demek?
  5. Diyalektik süreç nedir felsefe?
  6. Mutlak Fikir ne demek?
  7. Geist varlık nedir?
  8. Mutlak anlamda ne demek?

Temel bilgi ne demek?

İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünü, bili, malumat. ... Genel olarak ve ilk sezi durumunda zihnin kavradığı temel düşünceler, malumat.

Temel düşünce temel inanç nedir?

Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip karşılık olarak İLKE kelimesine eş değerdir. Yani yukarıda yer alan kelimeler ilke kelimesini ifade eder. İlke kelime anlamı olarak; temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip, temel bilgi anlamlarına gelmektedir.

Makine ile yapılan nedir?

Makine ile yapılana MEKANİK denir. Mekanik sözcüğünün TDK'de yer alan diğer anlamı: Kuvvetlerin maddeler ve hareketler üzerine etkisini inceleyen fizik dalı. ... İnsan gücüne duyulan ihtiyaç neredeyse tamamen azalmış çoğu şey mekanik bir düzende ilerlemeye başlamıştır.

Diyalektik düşünce ne demek?

Diyalektik kavramı, başlangıçta tartışma sanatı, ya da çelişkili yollardan muhataplarını ikna etme sanatı anlamına gelmektedir. Karşıtlıkları kullanarak gerçekleştirilen akıl yürütme biçimidir, diyalaktik ve Sokratik yöntem, tartışma ve düşünme sanatı olarak diyalektiğin Antik Çağ'daki en yetkin halidir.

Diyalektik süreç nedir felsefe?

Karşıtlıkları kullanarak gerçekleştirilen akıl yürütme biçimidir, diyalektik ve Sokratik yöntem, tartışma ve düşünme sanatı olarak diyalektiğin Antik Çağ'daki en yetkin hâlidir. Değişimin ve hareketin sürekliliği düşüncesi bu aşamada diyalektik olarak ifade edilmiştir.

Mutlak Fikir ne demek?

Mutlak; sınırsız, sonsuz, koşulsuz, değişmez, zorunlu olduğu varsayılanı anlatan felsefe terimidir. Felsefi anlamda mutlak kavramı, bu bilinen genel anlamıyla eş fakat kısmen daha kompleks bir anlaman katmanına sahiptir. Buna göre, mutlak, her şeyi kuşatan, en temel gerçeklik anlamındaki felsefi ilkedir.

Geist varlık nedir?

Geist, kendisine yönelmiş özgür bir varlık, kendisini bilip tanıyan bağımsız bir gerçeklik haline gelmek için, doğadan yavaş yavaş sıyrılır. O, henüz gelişmemiş bir ruh halindedir ve bu haliyle antropoloji biliminin araştırma ve inceleme konusu olur.

Mutlak anlamda ne demek?

Hiçbir koşula bağlı olmayan, her türlü denetimin dışında kalan, kendi başına var olan, sınır tanımayan. İçinde yabancı bir öge bulunmayan, kendisine yabancı hiçbir şey karışmamış. (felsefe) Koşulsuz, hiçbir şeye bağlı olmaksızın var olan, bağımsız, göreli olmayan ve kendi başına tam sayılan bir olgunun bu niteliği.