Bağ ilaçlama ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Bağ ilaçlama ne zaman yapılır?
  2. Bağlarda bordo bulamacı ne zaman uygulanır?
  3. Asmaya külleme ilaci ne zaman atılır?
  4. Bağa hangi ilaçlar atılır?
  5. Bordo bulamacı meyve ağaçlarına ne zaman atılır?
  6. Asmaya kükürt ne zaman atılır?
  7. Üzüm külleme neden olur?
  8. Üzüm bağına hangi ilaç atılır?
  9. Bağa hangi gübre atılır?
  10. Bağa kükürt ne zaman atılır?
  11. Üzüm bağına hangi gübre iyi gelir?
  12. Sıvı kükürt ne zaman atılır?
  13. Üzüm bağına kükürt ne zaman verilir?
  14. Üzüm çubuklarına kükürt ne zaman atılır?

Bağ ilaçlama ne zaman yapılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Bağlarda bordo bulamacı ne zaman uygulanır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Asmaya külleme ilaci ne zaman atılır?

"Birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde mutlaka çotanak bağlama döneminde (nisan ayı ortasından itibaren) tavsiye edilen uygun bitki koruma ürünleriyle koruyucu ilaçlama yapılmalıdır. Uygulamada kalıntı riski göz önüne alınarak ilaçlı mücadele hasattan 1 ay öncesine kadar tamamlanmalıdır.

Bağa hangi ilaçlar atılır?

- Sürgün bağlama, dikim , sürüm, gübreleme yapılır. - Uyanmaya başlayan bağlarda sürgünler bir karış olunca bordo bulamacı atılır. Hemen arkasından, kükürt atılmalı;yağışlı havalarda kükürt atımı tekrarlanmalıdır. İlaçlamalar 15-20 gün ara ile yenilenir.

Bordo bulamacı meyve ağaçlarına ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Asmaya kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Üzüm külleme neden olur?

Külleme hastalığına neden olan şey fungus adı verilen bir parazittir. Külleme hastalığı pek çok bitki türünde görülebilir. Dolayısıyla bu hastalık, bağ bitkileri için de önemli bir tehdit oluşturur.

Üzüm bağına hangi ilaç atılır?

Bağ küllemesine karşı kullanılan klasik ve ekonomik ilaç toz kükürt'tür. İlaçlama Zamanları: 1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır.

Bağa hangi gübre atılır?

Gübrenin uygulama zamanı bağlar arasında değişmektedir. Örneğin, sulanmayan bağlarda, bazı üreticiler kış aylarında tüm gübreleme uygulamalarında yavaş salınımlı gübre kullnarak uygulama yapmayı tercih eder. Sulanan üzüm bağlarında ise, temel gübreleme olarak % 75 P ve Mg ile birlikte % 50 N ve K uygulanır.

Bağa kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Üzüm bağına hangi gübre iyi gelir?

Tesis gübrelemesinde asmanın kök sistemini iyi geliştiren fosfor ve bunun yanında potasyumlu gübreler esas alınmaktadır. Toprak çok kumsal bünyeye sahip ise yıkanmadan dolayı yeterli düzeyde magnezyum bulunamayacağı için magnezyumlu gübrelerin de tesis gübresinde kullanılması gerekebilir.

Sıvı kükürt ne zaman atılır?

Ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılır. Bazı kök ve yaprak mantarlarına çok iyi gelir. Toprak ıslahında ve toprak PH düzeyini ayarlamada etkin üründür.

Üzüm bağına kükürt ne zaman verilir?

1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır. 2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır.

Üzüm çubuklarına kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar.