Endikasyon dışı ilaç kullanımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Endikasyon dışı ilaç kullanımı ne demek?
  2. Endikasyon dişi raporlar Uzatildi mi?
  3. Titck açılımı nedir?
  4. ÜTS amacı nedir?
  5. EBS kayıt nedir?
  6. ÜTS de kayıt altına alındı ne demek?
  7. Endikasyon tanımı nedir?
  8. Endikasyon nedir sağlık?
  9. Endikasyon ve kontrendikasyon ne demek?
  10. 5 Endikasyon nedir?
  11. Prospektüs ilaç ne ise yarar?

Endikasyon dışı ilaç kullanımı ne demek?

Madde 2. Ülkemizde onaylanmış endikasyonların dışında ve/veya standart dozların üstünde ilaç kullanımı ile ülkemizde henüz ruhsatlandırılmamış ilaçların şahsi tedavi amacıyla yurt dışından getirtilerek kullanımı hususları “endikasyon dışı ilaç kullanımı” olarak adlandırılmaktadır.

Endikasyon dişi raporlar Uzatildi mi?

Kurumumuz tarafından hasta bazında verilen endikasyon dışı veya yurt dışı ilaç kullanım onaylarının süresi, ilgili ilaçların tedavide kullanımlarına ilişkin karar hekimlerin inisiyatifinde olmak üzere 30.06.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Titck açılımı nedir?

Titck - Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu.

ÜTS amacı nedir?

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.

EBS kayıt nedir?

1.1.Elektronik Başvuru Sistemine (EBS) http://ebs.titck.gov.tr/ linkinden giriş yapılır. ... Zaman damgası elektronik imzanın ne zaman atıldığına dair kati zaman bilgisi delilidir. Zaman damgası hizmetini e-imzanızı temin ettiğiniz/edeceğiniz firmalardan alabilirsiniz.

ÜTS de kayıt altına alındı ne demek?

ÜTS'de gereklilikleri ve Kozmetik Mevzuatı gereklilikleri tamamlanmış kayıt altına alınan ürünlere kayıt numarası verilmeye başlanmıştır. ... İncelemede: Kozmetik Ürünler Dairesi ilgili birim uzmanı tarafından inceleme süreci başlatılmış demektir.

Endikasyon tanımı nedir?

Endikasyon kelimesi " kullanım alanı" manasında kullanılır. Bir hastalıkta izlenecek tedavi yöntemi, müdahalenin belirlenmesi, yani indikasyon. Endikasyon, bir hastalık konusundaki tedavi sürecinde meydana gelen aşamaları anlatır.

Endikasyon nedir sağlık?

Endikasyon, tıbbi bir müdahalenin gerçekleştirilmesi için aranan tıbbi gereklilik şartı olarak tanımlanmaktadır. Tıbbi teşhis veya tedavi amacı gütmeyen, herhangi bir amacı olmayan veya hastaya zarar verme amacı taşıyan hiçbir müdahale endikasyon şartı taşımadığından hukuka uygun kabul edilemez.

Endikasyon ve kontrendikasyon ne demek?

Endikasyon: İlacın kullanıldığı durumlar. Kontrendikasyon: İlacın kullanılmaması gereken durumlar.

5 Endikasyon nedir?

Sağlık çalışanları için temel geçici referans noktalarını oluşturan beş endikasyon benimsenmiştir. Bunlar: “Hasta temasından önce”, “Aseptik işten önce”, “Vücut sıvısına maruz kalma riskinden sonra”, “Hasta temasından sonra”, “Hasta ortamıyla temastan sonra” şeklinde isimlendirilebilir.

Prospektüs ilaç ne ise yarar?

Prospektüs, ilaçlar ve ilaç şirketi hakkında bilgi veren kağıtlardır.