Sinüzit hastalığı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Sinüzit hastalığı nasıl geçer?
  2. Sinüs boşluğu ne demek?
  3. Sinüs Ethmoidalis posterior nereye açılır?
  4. Paranazal sinus tomografisi neden istenir?
  5. Burun tomografisi neden çekilir?
  6. Infundibulum Ethmoidale nereye açılır?

Sinüzit hastalığı nasıl geçer?

1- Tuzlu - karbonatlı su: Sinüzitin çok daha kısa sürede geçmesini isteyenler tuz ve karbonat ile hazırladıkları suyu burunlarından içeri çekebilir. 4 -5 kere üst üste yapılması kafidir. 2- Burun spreyi: Burun tıkanıklığını gidermek ve sinüsleri rahatlatmak için kısa aralıklarla burun spreyi kullanılabilir.

Sinüs boşluğu ne demek?

Sinüs Nedir? Burun çevresindeki kemiklerin içerisinde yer alan hava boşluklarına sinüs denir. Paranazal sinüsler; burun boşluğuna açılan içleri hava ile dolu kemik boşlukları olduğundan, bu boşluklar bir mukoza ile örtülüdür ve burada bulunan bezlerin salgıları burun boşluğuna boşalır.

Sinüs Ethmoidalis posterior nereye açılır?

- Cellulae ethmoidales posteriores, genellikle tek bir ağız ile meatus nasi superior'a açılırlar. - Sinus frontalis ductus frontonasalis denilen bir kanalla meatus nasi medius'taki recessus frontonasalis'e açılır.

Paranazal sinus tomografisi neden istenir?

Paranazal Sinüs BT, yüz bölgesindeki sinüslerin ayrıntılı değerlendirilmesini sağlayan Bilgisayarlı Tomografi tetkikidir. Bu tetkik genellikle aşağıda sıralanan nedenlerle gerçekleştirilir: Sinüzitin ayrıntılı değerlendirilmesi. Sinüsler ya da burun bölgesine ait doğumsal bozuklukların değerlendirilmesi.

Burun tomografisi neden çekilir?

Peki, paranazal sinüs tomografisi neden çekilir? Paranazal sinüs tomografisi ilaçlı tedavinin sonuç vermediği sinüzit sorunlarında, ameliyat öncesi bölgenin incelenmesinde, burun bölgesinin doğuştan bozukluğunda ve burun bölgesindeki tümörlerin varlığında çekilmektedir.

Infundibulum Ethmoidale nereye açılır?

- infundibulum ethmoidale: Bulla ethmoidalis ve processus uncinatus arasında kalan huni şeklindeki çukurluğa denilir. Buraya sinus frontalis, sinus maxilllaris ve cellulae ethmoidales anteriores açılır.