1 çuval yem kaç kg?

İçindekiler:

  1. 1 çuval yem kaç kg?
  2. Tavuk Bir günde ne kadar yem yer?
  3. Broiler Tavuk ne kadar yem yer?
  4. Tavuk hangi yemleri yer?
  5. Besi hayvanı nasıl beslenmeli?
  6. Mermer tozu hayvana ne kadar verilir?

1 çuval yem kaç kg?

Formu ve Ambalajı: Pelet, 50 kg'lık çuval.

Tavuk Bir günde ne kadar yem yer?

Ülkemiz şartlarında bir tavuğun günlük yem tüketimi 120 -130 gr arasındadır. Bu miktar tavuğun cinsine, yemlik siste- mine, yem kalitesine, kümesin sıcaklığına bağlı olarak farklı- lıklar gösterir. Ayrıca Pelet ve Granül yemi ince yeme göre daha severek yerler.

Broiler Tavuk ne kadar yem yer?

Günümüzde yetiştirilen etlik piliçlerde sürü ortalama ağırlığı 35. günde ve 42. günde sırasıyla yaklaşık olarak 21 g'dır. Yine aynı günlerde yemden yararlanma oranları 1.5 ve 1.6 civarındadır. Kesim yaşı kabul edilen 42. günde her bir etlik piliç için yaklaşık 4,5 kg yem hesaplanmalıdır.

Tavuk hangi yemleri yer?

Otçul bir hayvan olan tavuk, ottan yeterli besini alamaz ve bunun için ayrıca tahılla da beslenirler. Tavuk yeminin %50'den fazlasını arpa, buğday, mısır gibi dane yemler, geri kalan kısmını ise soya küspesi, pamuk tohumu küspesi, yonca unu, balık unu, et-kemik unları gibi proteinli besin maddeleri oluşturur.

Besi hayvanı nasıl beslenmeli?

Pratik olarak besi başında % 70 kaba , % 30 kesif yem, daha sonraları % 30 kaba, % 70 kesif yem, semirtme döneminde % 10-15 kaba, %85-90 kesif yem verilmesi gerekir. Yaş pancar posası kullanılıyorsa canlı ağırlığın % 5'ini geçmemelidir.

Mermer tozu hayvana ne kadar verilir?

Hayvan için gerekli olan besin değerlerini taşıdığı için 10 kilogram yemde 200 gram mermer tozu kattıklarını anlatan hayvan besicisi Abdullah Türkmen, doğaya salınan hayvanların bu ihtiyacı topraktan giderdiğini belirtti. Türkmen, "Bir tonda 20 kilogram mermer tozu kullanılır.