KDV istisnası nelerdir?

İçindekiler:

  1. KDV istisnası nelerdir?
  2. KDV istisnası kimler yararlanır?
  3. KDV istisna yazısı nedir?
  4. KDV istisna belgesi nasıl alınır?
  5. KDV 13 D istisna belgesi nasıl alınır?
  6. KDV 13 A istisna belgesi nasil alınır?

KDV istisnası nelerdir?

KDV İstisnaları işlemlerini bana göre şu şekilde gruplayabiliriz:

  • İhracat ve Transit Taşımacılık ile İlgili İstisnalar.
  • İthalat ile İlgili İstisnalar.
  • Sosyal Amaçlı İşlemler ile İlgili İstisnalar.
  • Yatırım ve Askeri Amaçlı İstisnalar.
  • Diğerleri.

KDV istisnası kimler yararlanır?

1-İstisnadan kimler faydalanabilir? İstisnadan, 6948 sayılı Kanuna göre sanayi sicil belgesine sahip KDV mükellefleri yararlanabilir.

KDV istisna yazısı nedir?

E-TUYS KDV İSTİSNA YAZISI Söz konusu listelerin her ikisi de Katma Değer Vergisi (KDV) İstisnası destek unsurundan yararlanmaktadır. Yani bu listeler kapsamında yer alan ve bakanlık tarafından onaylanan makine teçhizat için KDV ödenmez. Ancak bunun için bir yazı alınması gerekmektedir.

KDV istisna belgesi nasıl alınır?

Teşvik belgesi KDV muafiyet yazısını vergi dairelerinde alabilirsiniz. Yatırım teşvik belgesi bilgilerinizle birlikte vergi dairelerine müracaat ettiğinizde bu muafiyet yazısını kolaylıkla alabilirsiniz. Üstelik eskiden olduğu gibi teşvik belgesi, ekleri ve diğer belgeleri ibraz etmenize de gerek yoktur.

KDV 13 D istisna belgesi nasıl alınır?

İstisna kapsamında mal satın almak isteyen alıcılar, bağlı oldukları vergi dairesine başvurarak, katma değer vergisi mükellefiyetlerinin bulunduğuna ve makine-teçhizat indirim hakkı tanınan işlemlerde kullanacaklarına dair bir yazı alarak, noter veya YMM onaylı örneklerini gümrük idarelerine veya yurt içindeki ...

KDV 13 A istisna belgesi nasil alınır?

Kanunun 13/a maddesinde belirtilen, deniz, hava ve demiryolu taşıma araçları ile yüzer tesis ve araçları istisna kapsamında teslim almak, ithal etmek veya tadil, bakım ve onarım yaptırmak isteyenler, bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmak suretiyle işlemin istisna kapsamına girdiğine dair istisna yazısı alarak ...