Açık akciğer ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Açık akciğer ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Açık akciğer ameliyatı kaç saat sürer?
  3. Akciğer ameliyati neden olur?
  4. Tek akciğerle yaşamak mümkün mü?

Açık akciğer ameliyatı nasıl yapılır?

Açık Akciğer Ameliyatında göğüste büyük bir kesi açılır (torakotomi). Ameliyatta akciğer direkt görülebilir. Bu yöntem ile akciğerlerin bir kısmı ya da tamamı alınabilir. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyatlarda anestezinin ardından hasta yan yatırılır ve kürek kemiğinin altından bir kesi atılır.

Açık akciğer ameliyatı kaç saat sürer?

Rutin bir akciğer ameliyatı yaklaşık 4-5 saat sürer. Hasta cerrahi yoğun bakım ünitesine çıkarılır ve genellikle 24 saat sonra servise alınır. Ameliyat sonrası hastanın idrar sondası, 2 adet göğüs boşluğuna yerleştirilmiş dreni bulunur bu drenlerden içeride birikmemesi gereken sıvı hava toplanır.

Akciğer ameliyati neden olur?

Sağ ve sol loblardan oluşan akciğerler; sağda 3, solda ise 2 lobdan oluşmaktadır. Akciğer hastalıkları ise genellikle bu loblarda meydana gelmektedir. Akciğer ameliyatları akciğer kanserinin ya da akciğer-plevra enfeksiyonlarının tedavisi amacıyla uygulanmaktadır.

Tek akciğerle yaşamak mümkün mü?

Bekar, “Akciğer kanserlerinin tedavisinde; ameliyatla akciğerin, sağ ya da sol, bir tanesi tamamen çıkarılabilir ve hasta tek akciğer ile yaşamını sürdürebilir.