Ventriküler aritmi ne demek?

İçindekiler:

  1. Ventriküler aritmi ne demek?
  2. Aritmi Nedir Çeşitleri?
  3. Supraventriküler aritmiler nelerdir?
  4. Supraventriküler ne demek?
  5. SVT nedir belirtileri?

Ventriküler aritmi ne demek?

Ventriküler taşikardi: Anormal elektrik akımına bağlı olarak kalbin hızlı ve düzensiz atması olarak tanımlanabilen ventriküler taşikardi varlığında kalbin yüksek atış hızı, kalp karıncıklarının yeterince dolmasına ve kalbin kasılmasına izin vermez.

Aritmi Nedir Çeşitleri?

Aritmiler genel olarak iki kategoriye ayrılır: Ventriküler ve supraventriküler. Ventriküler aritmiler karıncıklarda meydana gelir. Supraventriküler aritmiler, karıncıkların üzerinde, kulakçıklarda meydana gelir. Düzensiz atımlar çok yavaş (bradikardi) veya çok hızlı (taşikardi) olabilir.

Supraventriküler aritmiler nelerdir?

Supraventriküler taşikardi, kalbin kulakçıklarından kaynaklanan patolojik çarpıntıları ya da ritim bozukluklarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Supraventriküler ne demek?

Supraventriküler taşikardi (SVT), kalbin üst kısmındaki uygunsuz elektriksel aktiviteden kaynaklanan anormal derecede hızlı bir kalp ritmidir. Kalp hızı o kadar yüksektir ki odacıklar kasılmadan önce kanla dolamaz.

SVT nedir belirtileri?

Supraventriküler Taşikardisi Olan Çocukların Belirtileri SVT'li bebeklerde; huzursuzluk, solunum sayısında artma (takipne), beslenme güçlüğü ve solukluk görülebilir. Daha büyük çocuklarda ise; çarpıntı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.