Hatip ebru nedir?

İçindekiler:

  1. Hatip ebru nedir?
  2. Ebru sanatı nedir çeşitleri nelerdir?
  3. Ebru sanatından neler yapılır?
  4. Ebru boyası yerine ne kullanılır?
  5. Ebru suyuna ne denir?

Hatip ebru nedir?

Hatip Ebru Genellikle teknenin uzun kenarı boyunca 5-6, kısa kenarı boyunca 4-5 daire oluşturulması tercih edilir. Daha sonra bir bizle bu dairelerin içinde soldan sağa, yukarıdan aşağıya, çapraz hareketler yapılarak hatip desenleri elde edilir.

Ebru sanatı nedir çeşitleri nelerdir?

Ebrunun bilinen tarihi içinde, yetişmiş ustalar tarafından sıkça kullanılan desen çeşitleridir. Başlıcaları Battal, Gelgit, Taraklı, Bülbül yuvası ve bunların bazı çeşitleridir. Daha sonra, bunun üzerine, yine uygun bir renkte çok küçük, 2-3 mm hatta bazen 1 mm çapında serpme ebru yapılır. ...

Ebru sanatından neler yapılır?

Ebru sanatı su ve boyayla yapılan bir kağıt sanatıdır....Kullanılan Malzemeler:
  • Mat ve emici özelliği bulunan, Hamur kağıt,
  • Kitre adı verilen yapıştırıcı, tekne(içerisine kitre konulup hazırlanır),
  • Boyalar(oksit sarı, oksit kırmızı, oksit siyah, lahur çivit mavisi en fazla kullanılan renklerdir.)
Daha fazla öğe...

Ebru boyası yerine ne kullanılır?

Bu çalışmanın temel amacı geleneksel olarak yapılan Türk Ebru sanatında kullanılan toprak boyaların yerine alternatif boya kaynakları elde etmektir. Bunun için Nar çiçeği (hibiskus) ve siyah havuç (Daucus carota) kullanılmıştır. Nar çiçeğinin ve siyah havucun yapısında boyarmadde özelliği taşıyan yapılar bulunmaktadır.

Ebru suyuna ne denir?

Ebru yapımında kullanılan suyun belli bir yoğunluğa sahip olması ve özel olarak hazırlanan boyayı üzerinde tutabilmesi gerekmektedir, herhangi bir suyla ebru yapılamaz. Ebrunun suyuna bu özelliği veren maddenin ismi kitredir.