Bsci belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Bsci belgesi nedir?
  2. Bsci Açilimi nedir?
  3. Sedex belgesi nedir?
  4. Bsci amaci nedir?
  5. Sosyal Uygunluk Belgesi Nedir?
  6. Smeta ne demek?
  7. RSP Holder ne demek?
  8. Bsci davranış kuralları nelerdir?
  9. Sedex belgesi ne işe yarar?
  10. Smeta sedex nedir?
  11. Amfori Bsci davranış kuralları nedir?
  12. Sosyal Uygunluk denetçisi kimler olabilir?
  13. Sosyal sorumluluk denetçisi nasıl olunur?
  14. Smeta audit nedir?
  15. Smeta 2 Pillar nedir?
  16. RSP ne demek?
  17. Smeta sertifikası nedir?
  18. Smeta denetimi nedir?
  19. Sedex denetimi ne işe yarar?
  20. Sosyal Uygunluk eğitimi nedir?

Bsci belgesi nedir?

BSCI, Brüksel merkezli Dış Ticaret Birliği (FTA) tarafından başlatılmış, Avrupa etik kaynak kullanımı sosyal izleme sistemidir. BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) işçi standartlarını temel alır ve tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder.

Bsci Açilimi nedir?

Amfori BSCI, “Business Social Compliance Initiative” olan Türkçede genellikle “ İş Sosyal Uygunluk Girişimi” olarak adlandırılan bir yaklaşımdır.

Sedex belgesi nedir?

Sedex/Smeta Küresel tedarik zincirinde sorumlu ve etik iş uygulamaları iyileştirme süreçleri için adanmış kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Raporlarda esas Etik prensipler temel alınarak yapılan denetimlerdir. ...

Bsci amaci nedir?

BSCI, Brüksel merkezli Dış Ticaret Birliği (FTA) tarafından başlatılmış özel bir standarttır. BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) iş ve işçi güvenliği standartlarını temel alır ve tedarik zincirinin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder.

Sosyal Uygunluk Belgesi Nedir?

Sosyal uygunluk, bir işletmenin çalışanlarına ve çevreye nasıl davrandığının ve sosyal sorumluluk kavramını kendi içinde ve etki alanlarında nasıl uyguladığının göstergesidir. ... Sosyal uygunluk denetimi aynı zamanda Etik Denetim olarak da adlandırılır.

Smeta ne demek?

SMETA, SEDEX üyesi şirketlerin tesislerini ve tedarikçilerinin tedarik zincirlerindeki çalışma koşullarını anlamalarını sağlayan sosyal denetim metodolojisidir. ... SMETA Denetim Raporu. SMETA Düzeltici Eylem Planı Raporu (CAPR)

RSP Holder ne demek?

Sorumlu kişi (RSP Holder): Bu statü bir üretici için denetleme stratejisi uygulamasına liderlik etmek isteyen bir amfori BSCI katılımcısı tarafından aktif ve gönüllü olarak üstlenilen bir statüdür.

Bsci davranış kuralları nelerdir?

İşletmemiz hiçbir türlü köle, kaçak veya gayri iradi iş gücünden faydalanmaz. İşletmemiz hiçbir şekilde yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmet veya rüşvete müsamaha göstermez. İşletmemiz eşit fırsatlar sunar ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapmaz. İşletmemiz, çalışma saatleri ile ilgili kanuna uyar.

Sedex belgesi ne işe yarar?

Özellikle İngiltere ile ticaret yapan firmalardan istenir. Sedex denetiminin Amacı İngiltere iç pazarına ürün sağlayan firmaların sosyal sorumluluk anlamında , iş güvenliği standartları ve dünya çalışma örgütü standartlarına uygunluğunun ortaya koyulduğu uygulamaların denetlenmesidir.

Smeta sedex nedir?

Sedex / Smeta | Sosyal Etik Denetim. ... Sedex Denetimi, tedarikçi etik veri alışverişi veri tabanı, tedarik zincirinde etik olarak sürdürülebilir üretim konusunda bilgi alışverişi için dünya çapında bir platformdur.

Amfori Bsci davranış kuralları nedir?

İşletmemiz hiçbir türlü köle, kaçak veya gayri iradi iş gücünden faydalanmaz. İşletmemiz hiçbir şekilde yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmet veya rüşvete müsamaha göstermez. İşletmemiz eşit fırsatlar sunar ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapmaz. İşletmemiz, çalışma saatleri ile ilgili kanuna uyar.

Sosyal Uygunluk denetçisi kimler olabilir?

KİMLER SOSYAL UYGUNLUK DENETİÇİSİ OLABİLİR? ISO 19.011, ISO 19.021, 17.021, 17.011, 9.001, 14.001, 18.001 ve SA 8.000 standartları konularında bilgi sahibi olmalıdır. Üçüncü taraf, bağımsız ve akredite denetim kuruluşları tarafından ve bu konuda eğitim almış ve başarılı olmuş denetmenler ile yapılır.

Sosyal sorumluluk denetçisi nasıl olunur?

Sosyal Uygunluk Denetçisi olabilmek için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitim programlarından birini tamamlamak gerekmektedir. Ardından sosyal uygunluk ya da etik denetimi konusunda eğitim alarak sosyal uygunluk denetçisi olunabilir.

Smeta audit nedir?

SMETA (Sedex Üyeleri Etik Ticaret Denetimi) Sedex Yardımcı Denetçi Grubu (AAG) tarafından kurulmuş, etik denetimdeki en iyi uygulamalardan oluşan bir derlemedir.

Smeta 2 Pillar nedir?

SMETA denetimi 2 pillar ve 4 pillar olmak üzere iki seviyeden oluşmaktadır. 2 pillar denetim iş standartları ve sağlık güvenlik ile ilgili kısımları kapsarken, 4 pillar denetim çevre ile iş ahlakı ek modüllerini de eklemektedir. 4 pillar denetim daha geniş daha derinlemesine bir denetimdir.

RSP ne demek?

Rekabetçi Sektörler Programı (RSP), Avrupa Birliği - Türkiye mali işbirliği kapsamında işletmelerin iç ve dış piyasada rekabet gücünün artırmaya yönelik olarak tasarlanan ve 7 yıllık dönemler halinde uygulanan Operasyonel Programları bünyesinde toplayan bir çatı programdır.

Smeta sertifikası nedir?

SMETA; Sedex Üyeleri Etik Ticaret Denetimi anlamına gelen bir kısaltmadır. SMETA, uygulamaya yönelik en iyi etik denetim tekniklerinin bir derlemesini sağlayan bir denetim metodolojisidir.

Smeta denetimi nedir?

SMETA, SEDEX üyesi şirketlerin tesislerini ve tedarikçilerinin tedarik zincirlerindeki çalışma koşullarını anlamalarını sağlayan sosyal denetim metodolojisidir.

Sedex denetimi ne işe yarar?

Sedex Denetimi, tedarikçi etik veri alışverişi veri tabanı, tedarik zincirinde etik olarak sürdürülebilir üretim konusunda bilgi alışverişi için dünya çapında bir platformdur. ... Böylece, üretim zinciri boyunca etik olarak sürdürülebilir iş uygulamalarına ilişkin iyileştirmeler yapılmaktadır.

Sosyal Uygunluk eğitimi nedir?

Sosyal Uygunluk ve Marka denetimlerinin gerekliliklerini karşılayan bir yönetim sisteminin kurulması ve/veya geliştirilmesini isteyen İşletmelerimizin ya da Sosyal Uygunluk alanında kendisini geliştirmek isteyen kişi ve işletme çalışanlarının ve yöneticilerin gerekli bilgiye sahip olması sürecidir.