Molcef şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Molcef şurup ne işe yarar?
  2. Molcef nasil hazirlanir?
  3. Molcef ilaç ne için kullanılır?
  4. Suprax 100 mg 5 ml nedir?
  5. Debridat ilacı nasıl kullanılır?
  6. Molcef nedir yan etkileri nelerdir?
  7. SUPRAX nedir ve ne için kullanılır?
  8. SUPRAX yan etkisi nedir?
  9. Süspansiyon şurup nasıl hazırlanır?

Molcef şurup ne işe yarar?

MOLCEF, sefiksim adlı bir ilaç etkin maddesini içermektedir. Bu ilaç sefalosporinler olarak bilinen bir antibiyotik grubuna dahildir. MOLCEF bakterilere bağlı gelişen bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Molcef nasil hazirlanir?

Öncelikle kuru tozun bulunduğu şişe kuvvetlice çalkalanır, ardından toz ıslanıncaya kadar bir miktar kaynatıldıktan sonra soğutulmuş su eklenir ve kuvvetlice çalkalanır. 5 dk bekletildikten sonra işaretli yere kadar su eklenir ve şişe iyice çalkalanır. Beyazımsı sarı renkli süspansiyon kullanıma hazır hale gelir.

Molcef ilaç ne için kullanılır?

Komplike olmayan gonore (bel soğukluğu) tedavisinde tek doz 1 film tablet alınır. 7-14 gündür. Uygulama yolu ve metodu: MOLCEF PLUS sadece ağızdan kullanım içindir.

Suprax 100 mg 5 ml nedir?

bilinen bir antibiyotik grubuna dahildir. , hassas bakterilere bağlı gelişen bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. enzimler) karşı ileri derecede dayanıklıdır. Her ambalajda 50 ml veya 100 ml süspansiyon hazırlamak için kuru toz bulunur.

Debridat ilacı nasıl kullanılır?

Hekim önerisine göre kullanılır. Genelde önerilen doz, erişkinler için günde 3 kez 1 tablettir. Uygulama yolu ve metodu: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır.

Molcef nedir yan etkileri nelerdir?

dolgunluk, bulantı, kusma, gaz ve iştahsızlıktır. Yaygın olarak bildirilen diğer olası yan etkiler (Sefiksim alan kişilerin %1'inden fazla ama % 10'undan azında görülen) baş dönmesi, dokunmada his kaybı, yumuşak dışkı veya ishaldir.

SUPRAX nedir ve ne için kullanılır?

olarak bilinen bir antibiyotik grubuna dahildir. DT, hassas bakterilere bağlı gelişen bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Her ambalajda 5 veya 10 adet çentikli suda dağılabilen tablet bulunmaktadır. Eğer sefiksime ya da SUPRAX® DT'deki diğer maddelere alerjik (aşırı duyarlı) iseniz.

SUPRAX yan etkisi nedir?

dolgunluk, bulantı, kusma, gaz ve iştahsızlıktır. Yaygın olarak bildirilen diğer olası yan etkiler (SUPRAX® alan kişilerin 100 hastanın birinden fazlasında fakat 10 hastanın birinden azında görülen) başdönmesi, dokunmada his kaybı, yumuşak dışkı veya ishaldir.

Süspansiyon şurup nasıl hazırlanır?

Süspansiyonun hazırlanması için şişe üzerindeki seviye çizgisine kadar su ilave edilir. Önce bu suyun bir miktarı konur ve şişe iyice çalkalanır, sonra geri kalan suyla belirtilen miktara tamamlanır. Hazırlanmış süspansiyon her 5 mL'sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim içerir.