Karesi ismi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Karesi ismi nereden gelir?
  2. Balıkesir mi Balıkesir mi?
  3. Ergama ne demek?
  4. Balıkesir Hangi şehirlere yakın?
  5. Ivrindi ismi nereden gelir?

Karesi ismi nereden gelir?

Balıkesir dışında tarihte oldukça fazla anılan bir ismi daha vardır. Bu yöreye kısa bir süre hakim olan Karesioğulları Beyliği'nin adından dolayı buraya Karesi adı verilmiştir.

Balıkesir mi Balıkesir mi?

Balıkesir, adını günümüzde ikiye ayrılan eski merkez ilçesinden almaktadır. İlin eski adı Karesi olup tarih ve 4248 sayılı Kararname ile Balıkesir olmuştur.

Ergama ne demek?

Gökçeyazı Köyünün Adı: Köyün eski adı Ergama Köyüdür. Ergama adı eski devirlerden çağrışımlar yapmaktadır. Sayın Bilge Umar Mysia kitabında Ergama'nın Argama-Arga-(u)ma, yani “Ak Yerin Halkı” anlamında olduğunu düşünmektedir.

Balıkesir Hangi şehirlere yakın?

Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.

Ivrindi ismi nereden gelir?

Adının nereden geldiği kesin olarak bilinmemekle beraber İvrindi kelimesinin "Aya Rindi" kelimesinden ya da Rumca pınar anlamına gelen "avrandi" kelimesinden geldiği sanılmaktadır. İsminin Yunan dilinde çevrede sıklıkla görülen bodur bitkilerden geldiği düşünülmektedir.