Beyin damarlarında daralma ne demek?

İçindekiler:

  1. Beyin damarlarında daralma ne demek?
  2. Beyin damarı neden çatlar?
  3. Beyinde damar çatlaması ne demek?
  4. Anevrizma olduğunu nasıl anlarız?

Beyin damarlarında daralma ne demek?

Serebrovasküler hastalık, stroke, inme gibi terimlerde aynı anlamda kullanılır. Beyin damarlarının daralma ve tıkanması ile oluşan duruma iskemik beyin damar hastalığı, damarın yırtılarak kanın beyin içinde yayılmasına beyin kanaması denmektedir.

Beyin damarı neden çatlar?

Yüksek tansiyon ya da kolestorol seviyesi beyinde damar çatlamasına neden olabilmektedir. Buna ek olarak damar tıkanıklığı problemi karşısında da görülebilmektedir. Beyin kanaması ya da felç gibi ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Gözlerde kararma ve bayılma sıkıntıları da belirtiler arasında yer almaktadır.

Beyinde damar çatlaması ne demek?

Beyin kanaması, beyindeki bir damarın çatlaması ya da sızıntıya neden olması sonucu kanın çevresindeki dokulara yayılması anlamına gelir. Bu kanama çevredeki beyin hücrelerinin ölmesine sebep olur.

Anevrizma olduğunu nasıl anlarız?

Çoğu durumda herhangi bir belirti göstermez. Ancak bazı durumlarda anevrizma beyin dokularına ve sinirlerine baskı yapabilir. Böyle durumlarda gözün üstünden başlayarak arkasına doğru uzanan ağrı, genişlemiş bir göz bebeği, görmede güçlük veya çift görme, yüzün bir tarafının uyuşması gibi belirtiler ortaya çıkabilir.