Aort Ameliyatı Riskli mi?

İçindekiler:

  1. Aort Ameliyatı Riskli mi?
  2. Aort Ameliyatı Nasıl Yapılır?
  3. Aort damarı ameliyatı kaç saat?
  4. Aort damarı yırtılması ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Aort damarı neden çatlar?
  6. Yapay damar greft nedir?
  7. Yapay damar ameliyatı nedir?

Aort Ameliyatı Riskli mi?

Aort anevrizması ameliyatları yüksek riskli ameliyatlar grubundadır. Tüm cerrahi prosedürlerde görülebilecek genel riskler olan anesteziye bağlı reaksiyonlar, solunum problemleri, inme, kan pıhtısı oluşumu, enfeksiyon, kalp krizi ve hatta ölüm gibi riskler değişen oranlarda gerçekleşme olasılığı bulunur.

Aort Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu komplikasyonlardan korumak için, belirli seviyeye gelen anevrizmalar ameliyata alınır. Açık ameliyatta büyük kesiler ile ya göğüs kafesi tamamen açılarak, ya da karın bölgesi tamamen açılarak, anevrizmatik aort (genişlemiş Aort) çıkarılır ve yerine "sunni" damar takılır.

Aort damarı ameliyatı kaç saat?

Operasyon yaklaşık 10 saat sürdü. Riskli bir ameliyat geçiren Koç, adeta ölümden dönerek kısa sürede sağlığına kavuştu. Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr.

Aort damarı yırtılması ameliyatı nasıl yapılır?

Uygun vakalarda endovasküler teknik ile kapalı yöntemle anjiyo yoluyla yırtığa içerden müdahale edebiliyoruz. Kapalı yöntem uygun değilse açık cerrahi ile yırtık aort segmenti yapay damar ile değiştirilir. Aort yırtılması cerrahi tedavisinde, açık cerrahi ile yırtılan damar suni damar ile değiştirilmektedir.

Aort damarı neden çatlar?

Aort yırtılmasının en önemli etkeni yüksek tansiyondur. Kontrol altına alınmayan hipertansiyon, damar içi basıncının artmasına yol açar. Bu da zamanla aort damarına binen yükün artmasına neden olarak aort yırtılmasına sebep olabilir. Aort yırtılmasının yaygın olarak görülen bir diğer nedeni de damar sertliğidir.

Yapay damar greft nedir?

Damar cerrahisinde; tıkanıklığı olan, bütünlüğü bozulmuş veya anevrizmal dejenerasyona uğramış bir arter segmentinin onarımı veya bypass edilmesi için kullanılan suni aletlere protez greft denir.

Yapay damar ameliyatı nedir?

Cerrahi müdahale genel olarak anevrizmalı damar kısmının suni başka bir damarla değiştirilmesi şeklindedir. Kullanılan suni damar normal aorta büyüklüğünde olan bir boru tipinde Dacron denilen polyester kumaş veya telfondan oluşan tıbbi bir alettir. Bu suni damar aortanın olağan halde duran kısımlarına dikilir.