Hizmet birleştirme MEB nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hizmet birleştirme MEB nasıl yapılır?
  2. Ücretli öğretmenlikten ne kadar hizmet puanı gelir?
  3. Ücretli öğretmenlik hizmet süresinden sayılır mi?
  4. Ücretli öğretmenlere hizmet puanı veriliyor mu?
  5. Hizmet birleştirme hizmet puanını etkiler mi?

Hizmet birleştirme MEB nasıl yapılır?

Hizmet birleştirme yapabilmek için vatandaşların hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Vatandaşların hizmet birleştirme başvurusu yaparken Sosyal Güvenlik Kurumu'na verecekleri yazılı dilekçede önceden sahip oldukları Bağ-Kur ve SSK numarasını yazmaları gerekmektedir.

Ücretli öğretmenlikten ne kadar hizmet puanı gelir?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Hizmet puanının hesabına esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık gelen puanın 1/12'si esas alınır. Aydan artan süreler dikkate alınmaz.

Ücretli öğretmenlik hizmet süresinden sayılır mi?

Ücretli Öğretmenlerin Durumu Görüldüğü gibi ücretli öğretmenlik de mevzuatta açıkça sayılmıştır. Bu sebeplerle her bir ücretli öğretmenlik yılı için hizmet puanı işleyecektir.

Ücretli öğretmenlere hizmet puanı veriliyor mu?

Devlet okullarında geçen ücretli öğretmenliklerin hizmet cetveline gerek yoktur. [Ücretli öğretmenlikte ödenen prim gün sayısı kadar emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında değerlendirilir(30 güne yaklaşık 1 puan)]. Ücretli öğretmenlik, terfide ( derece-kademe) değerlenmez.

Hizmet birleştirme hizmet puanını etkiler mi?

Öğretmenler açısından hizmet birleştirmesi; öğretmenlerin çalıştığı yıllar içerisinde birden fazla sosyal güvenlik kurumuna (ssk, bağ-kur, emekli sandığı) hizmeti varsa bunların birleştirilmesi durumudur. ... Tüm bunlar hem emekliliği hemde hizmet puanınızı etkiler.