Hava Trafik Kontrolörü hangi kanuna tabi?

İçindekiler:

  1. Hava Trafik Kontrolörü hangi kanuna tabi?
  2. Hava Trafik Kontrolörü günde kaç saat çalışır?
  3. Hava trafik kontrolörü için hangi bölüm?
  4. Hava trafik kontrolörü kaç yıl?
  5. Hava trafik kontrolörü nasıl çalışır?

Hava Trafik Kontrolörü hangi kanuna tabi?

MADDE 16 – (1) Sınavları kazanan Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Asistan Hava Trafik Kontrolörü adaylarının atama ve işe başlama işlemleri, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili hükümleri çerçevesinde yapılır.

Hava Trafik Kontrolörü günde kaç saat çalışır?

44 Meydan Kontrol ünitesinde (TWR) görev yapan 1189 Hava Trafik Kontrolörünce Türk Hava Sahasında uçuş düzenleyen sivil ve askeri hava trafiğine uçuşların her safhasında 24 saat hizmet verilmektedir.

Hava trafik kontrolörü için hangi bölüm?

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Hava Trafik Kontrol Bölümü ulusal ve uluslararası standartlara uygun hava trafik kontrolörü adaylarını yetiştiren lisans düzeyinde eğitim vermektedir.

Hava trafik kontrolörü kaç yıl?

Bölüm bir tek Eskişehir Üniversitesi'nde yer alıyor ve toplamda 5 yıl okumanız şart. Bu bölümü okuyup mezun olduktan sonra KPSS'ye girip en az 70 puanı tutturmanız gereklidir. Tüm bu sınavları geçtikten sonra iki ay süresince üniversitenin hava alanı kontrol kulesinde işe girip deneyim kazanmanız sağlanıyor.

Hava trafik kontrolörü nasıl çalışır?

Hava trafik kontrolörleri, pilotlarla telsiz bağlantısı kurarak, kalkış, yükseliş, alçalış ve iniş için hangi rotayı kullanacaklarını bildirirler. Seyir sırasında pilotlar önceden belirlenmiş rotaları kullanırlar. Kontrolörlerin en önemli görevlerinden biri de uçakların arasında güvenli bir mesafe bırakmaktır.