Gastro Özofajial nedir?

İçindekiler:

  1. Gastro Özofajial nedir?
  2. Özofajit nedir belirtileri?
  3. Özofajit nasıl oluşur?
  4. Özofajit tehlikeli mi?

Gastro Özofajial nedir?

Gastro özofajial reflü, alınan gıdaların ve/veya mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Bu kaçışın özellikle yatar pozisyonda ve yemeklerden hemen sonra mide içi basıncın artmasıyla günde 10 defaya kadar olması ve dört dakikadan kısa sürmesi normal kabul edilebilir.

Özofajit nedir belirtileri?

Reflü Özofajit genellikle göğüs kafesinin arkasında (retrosternal) yanıcı bir ağrı şeklinde hissedilir. Bazen ağrının yanı sıra ağızda gıdaların ve acı suyun gelmesi gibi şikayetler de görülebilir. Sıklıkla yemeklerden sonra olur, birkaç dakika ile birkaç saate kadar değişen bir sürede etkili olabilir.

Özofajit nasıl oluşur?

Özofagustaki dokularda bakteri, viral veya mantar enfeksiyonu, özofajit oluşturabilir. Enfeksiyöz özofajit nadirdir ve HIV / AIDS'li veya kanserli kişiler gibi zayıf bağışıklık sistemine sahip olan kişilerde sık görülür.

Özofajit tehlikeli mi?

Özofajit tedavisi altta yatan nedene ve doku hasarının ciddiyetine bağlıdır. Tedavi edilmediği takdirde, özofajit yemek borusunun mukozasına zarar verebilir, özofagusta daralmaya, kısalmaya neden olabilir ve gıdalardan ve sıvılardan mideye geçişini zorlaştırabilir (10).