Decavit günde kaç tane içilir?

İçindekiler:

  1. Decavit günde kaç tane içilir?
  2. Decavit ne zaman alınmalı?
  3. Folik asit ne zaman kesilir?
  4. Folik asit yan etkisi var mı?
  5. Hamilelikte kansızlık için ne yemeli?

Decavit günde kaç tane içilir?

Decavit Nasıl Kullanılır? Decavit, doktorunuz tarafından özel bir kullanım tavsiye etmediği sürece kahvaltı sırasındagünde 1 tablet olarak 1 bardak su ile alabilirsiniz. Fakat sabah saatlerinde aşırı mide bulantılarınız oluyorsa, ilacı öğle saatlerinde ya da akşam saatlerinde alabilirsiniz.

Decavit ne zaman alınmalı?

Kahvaltı ile birlikte alınmalıdır. Hastanın sabahları hiperemezisi varsa, tabletlerin öğle vakti veya gerekirse akşam alınması gerekir. Böbrek yetmezliği: DECAVİT PRONATAL böbrek yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Folik asit ne zaman kesilir?

Ne zaman bırakılmalı? Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit yan etkisi var mı?

Yüksek dozda folik asit, mide rahatsızlıkları, karın krampı, ishal, bulantı, uyku bozukluğu ve sinirlilik hali gibi yan etkileri gözlenebilmektedir. Folik asit eksikliği de yorgunluk, halsizlik ve soluk ten rengi gibi sonuçlara yol açabilir.

Hamilelikte kansızlık için ne yemeli?

Folik asit brokoli, brüksel lahanası ve ıspanak gibi sebzelerde bulunmaktadır. Günümüzde gebelik öncesinde 400 mikrogram folik asit başlaması önerilmektedir. Ayrıca kansızlıktan korunmak için karides, kırmızı et, hindi, mercimek, fasülye ve pekmez gibi yiyecekler tüketilmelidir.