Buğday ekerken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Buğday ekerken nelere dikkat edilmeli?
  2. Buğday hangi gübre ile ekilir?
  3. Taban gübresi dekara ne kadar atılır?
  4. Amonyum sülfat dekara ne kadar atılır?
  5. 20 20 20 Gübre ne işe yarar?
  6. Cevize 15-15-15 gübre ne zaman verilmeli?
  7. 18 18 18 Gübre ne işe yarar?
  8. Hangi gübre ne zaman atılır?
  9. Taban gübresi ne ise yarar?
  10. Zeytin taban gübresi ne zaman atılır?
  11. Ceviz ağacına ne iyi gelir?

Buğday ekerken nelere dikkat edilmeli?

Ekimde geç kalınmamalıdır. Aksi halde kışlık buğdaydan da, yazlık buğday gibi düşük verim elde edilmektedir. Onun için günlük ortalama ısının 5-8 ºC etrafında seyrettiği devrede buğday ekimi yapılmalıdır. Kışlık buğdayların 5-8 cm derinlikte ekilmesi verimin artmasında önemli etkendir.

Buğday hangi gübre ile ekilir?

- pH'sı 7 civarlarında olan topraklarda ise üst gübre olarak ÜRE, % 26 Amonyum Nitrat ya da % 33 Amonyum Nitrat gübresi kullanılmalıdır. - Taban gübresi olarak 18-46-0 en uygun gübredir. Çünkü bu şekilde buğdayın ihtiyacı olan Fosforun tamamı, Azotun ise 1/3'nü karşılamış oluruz.

Taban gübresi dekara ne kadar atılır?

Yani dekar başına 6.

Amonyum sülfat dekara ne kadar atılır?

Yani dekara 25 kg amonyum sülfat gübre atılmalıdır.

20 20 20 Gübre ne işe yarar?

20-20-20: Azot, fosfor ve potasyumca zengin, iz elementli besin maddeleri karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler.

Cevize 15-15-15 gübre ne zaman verilmeli?

Genç ceviz ağaçları söz konusu olunca, çoğu zaman minimum gübreleme uygulamak gerekir. Pek çok yetiştirici, her genç ağaç başına 113 gr N-P-K 15-15-15 gübreleme uygulamaktadır; bu oranlar iki farklı uygulama içindir, ilki ilkbahar sonunda diğeri yazın uygulanır.

18 18 18 Gübre ne işe yarar?

Azot, fosfor ve potasyumca zengin, iz elementli besin maddeleri karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler.

Hangi gübre ne zaman atılır?

Fosforlu gübreler ekimden veya dikimden hemen önce veya ekim sırasında verilmeli ve toprağa mutlaka gömülmelidir. Çok erken verilmesi halinde toprakta zamanla bitkinin hemen yararlanamayacağı şekle dönüşeceğinden; bitki büyüdükten sonra verilmesi halinde ise toprağın üstünde kalacağı için bitkiye yararlı olamayacaktır.

Taban gübresi ne ise yarar?

Bitkinin kök gelişimi açısından oldukça önemli olan taban gübreleri, bitkinin tohum ve meyve oluşumunda da etkilidir. Taban gübreleri bitkinin kök gelişimini aktif bir şekilde güçlendirerek, topraktan gelen ve hastalık veren organizmalara karşı bitkiyi daha dayanıklı hale getirir.

Zeytin taban gübresi ne zaman atılır?

Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başladığını ve bunu izleyen yıllarda devam ettiğini belirten Baboğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uygulanacak gübreler kış ayları sonunda, ilkbahar yağmurlarından önce verilmelidir.

Ceviz ağacına ne iyi gelir?

Ceviz ağaçlarında kara lekeye, iç kurduna, güneş yanıklarına karşı ilaçlama yapılır. Bu ayda ceviz fidanını su ihtiyacı çoğalır. Özellikle yeni kurulmuş aşılı ceviz bahçeleri maksimum 10 gün arayla düzenli olarak sulanır. Düzenli olarak kök ve filiz gübreleri verilir.