Modern İpek Yolu projesi nedir?

İçindekiler:

  1. Modern İpek Yolu projesi nedir?
  2. Modern İpek Yolu projesinin güzergahları hangi bölgeleri kapsamaktadır?
  3. İpek Yolu güzergahı neresi?
  4. İpek yolu projesi hangi adla anılmaktadır?

Modern İpek Yolu projesi nedir?

Modern İpek Yolu” diğer bir ifade ile 'Tek Kuşak Tek Yol' Yakın bir dönemde İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak ve dünya ekonomisine yeni bir yön vermek amacıyla Çin başta olmak üzere Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkeler 'Tek Kuşak Tek Yol' projesi kapsamında bir araya geldi.

Modern İpek Yolu projesinin güzergahları hangi bölgeleri kapsamaktadır?

Çin'den başlayarak Orta Asya, Moskova ve Venedik'e kadar uzanan ulaştırma ağı kastedilmiştir. Projede Asya-Avrupa yönünde koridorlar vardır. Planlanan bu güzergâhlar; Çin-Moğolistan-Rusya, Çin-Bangladeş-Hindistan-Myanmar, Çin- Merkez ve Batı Asya, Çin-Hindi Çini Yarımadası, Çin-Pakistan'dır.

İpek Yolu güzergahı neresi?

Dünyaca ünlü ticaret ağı olan ipek yolu güzergahı Çin, Moğalistan, Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan, Özbekistan, Suriye ve topraklarından geçmektedir. İpek yolu Türkiye'de nereden geçer? sorusuna cevap olarak ise Konya, Malatya, Erzurum, Ankara, Kayseri, Bilecik, Bursa, İzmit ve İstanbul güzergahı verilebilir.

İpek yolu projesi hangi adla anılmaktadır?

Hedeflenen iletişim ve ulaşım projeleri "ipek yolu" adlarıyla anılmaktadır: "demir ipek yolu", "kara ipek yolu", "deniz ipek yolu", "hava ipek yolu" ve "dijital ipek yolu" gibi.