Futbol oyun sistemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Futbol oyun sistemleri nelerdir?
  2. 4-4-2 nasıl oynanır?
  3. Futbolda WM sistemi nedir?
  4. 4 3 1 2 nasıl oynanır?
  5. 3 4 3 nasıl oynanır?
  6. 4 2 4 sistemi nedir?

Futbol oyun sistemleri nelerdir?

Futbol oyun sistemi 10 ana başlık altında toplanır:
  • Klâsik Sistem,
  • Sürgü Sistemi,
  • Diyagonal Sistem,
  • WM Sistemi,
  • Mezzo Sistemi,
  • Beton Sistemi,
  • Catenaccio Sistemi,
BE

4-4-2 nasıl oynanır?

Futbolda en bilinen ve günümüzde de kullanılmaya devam eden formasyonlardan olan 442 formasyonu, grafikte de görüldüğü gibi kalecinin önündeki dörtlü defans oyuncusu, dört orta saha ve iki hücumcudan oluşur. Defans hattı iki merkez savunmacıdan ve kenardaki bek oyuncularından meydana gelir.

Futbolda WM sistemi nedir?

WM taktiğinde 3-2-2-3 şeklinde sahaya dağılım gösterilir. Gerideki oyuncuların “M” harfi, İlerideki oyuncuların “W” harfine benzerliğinden dolayı “WM” taktiği olarak anılan bu sistemde; en geride sağ ve soldaki 2 oyuncu, kanatlardan gelecek atakları durdurmakla yükümlüdür.

4 3 1 2 nasıl oynanır?

4-3-1-2. 4-3-3'ün bir varyasyonu olan bu dizilişte bir forvetin yerine merkezî ofansif orta saha kullanılmaktadır. Diziliş, her iki taraftaki forvet ile ofansif orta sahanın merkezden hücuma odaklanmaktadır. 4-3-3'e göre daha dar bir diziliştir.

3 4 3 nasıl oynanır?

3-4-3 formasyonu, kalecinin önünde bulunan üç savunmacı, elmas şeklinde ya da çizgi halinde dizilen dört orta saha oyuncusu ve önde farklı kombinasyonarla konuşlanan üç forvet oyuncusuyla kurulan bir formasyondur.

4 2 4 sistemi nedir?

Futbolda diziliş, oyuncuların sahadaki pozisyonlarının ne şekilde olduğunu tanımlayan terim. ... Dört defans, dört orta saha ve iki forvet oyuncusundan oluşan bir diziliş 4-4-2 olarak adlandırılır.