Izotonik su nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Izotonik su nerede kullanılır?
  2. 09 izotonik sodyum klorür çözeltisi nedir?
  3. Serum neye iyi gelir?
  4. Saf su izotonik mi?
  5. %5 Dekstroz neden verilir?
  6. Serum kimlere verilir?
  7. Saf Su nasıl bir ortamdır?

Izotonik su nerede kullanılır?

Vücudun hızlı bir şekilde antikor üretmesini sağlayan serumların için izotonik su vardır. Tıbbi amaçlarla kullanılan serum bileşikleri yaraların mikrop kapmasını önler. Pansuman yapılmadan önce yaranın etrafı izotonik su ile temizlenmelidir.

09 izotonik sodyum klorür çözeltisi nedir?

POLFLEKS %0,9 ZOTONK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU vücudun temel yapı taşlarından olan sodyum ve klorür iyonlarını içeren ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar.

Serum neye iyi gelir?

Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.

Saf su izotonik mi?

Aslında izotonik dediğimiz su, saf suyun bir nevi tuzlu halidir. Serum fizyolojik olarak da isimlendirilebilmektedir. Saf su, içinde patojen (vücut için zararlı olabilecek madde) bulunmadığı için tıp alanında açık yara temizlemesinde ve ilaç yapımında da ciddi ölçüde tercih edilmektedir.

%5 Dekstroz neden verilir?

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü (1 litresi yaklaşık 200 kcal).de karşılar Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

Serum kimlere verilir?

Sıvı-elektrolit kayıplarının söz konusu olduğu durumlarda tedaviyi hızlandırıcı olarak yahut GİS (gastro-intestinal sistem) ya da ağız yoluyla ile ilaç ya da besin alınamayan hallerde hastalara serum takılır.

Saf Su nasıl bir ortamdır?

Saf su hipotonik (madde yoğunluğunun, sıvı yoğunluğundan daha az olduğu ortama denir. Hücre, izotonik ortamdan alınıp hipotonik ortama konulursa bulunduğu ortamdaki sıvıyı içine alarak şişer) özellik gösterdiği için, ciltle uzun süre tamas etmesi durumunda toksit etki yaratır. Hücreler saf suyu çeker ve şişerak patlar.