Amway Bilberry ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Amway Bilberry ne işe yarar?
  2. Yaban mersini ekstraktı ne işe yarar?
  3. Nutrıway Bilberry with Lutein ne ise yarar?
  4. Blueberry ne kadar tüketilmeli?
  5. Blueberry ve yaban mersini aynı mı?
  6. Macufer lutein ne için kullanılır?
  7. Yaban mersininin başka adı var mı?
  8. Yaban mersini ne kadar tüketmeliyiz?

Amway Bilberry ne işe yarar?

Her yaşta normal görme yetisine sahip gözler için, yaban mersini, lutein ve A Vitamininin özel bir kombinasyonunu içeren NUTRIWAY™ Bilberry with Lutein. Yaban mersini ve kadife çiçeğinden elde edilen Lutein bitkiselleri sürdürülebilir NutriCertTM sertifikalı çiftliklerinde yetiştirilmektedir.

Yaban mersini ekstraktı ne işe yarar?

Modern bitkisel tıpta yabanmersini meyvelerinin ekstresi birçok kan dolaşımı sorununun, varisli damar, damar sertliği (aterosklerosis) ve toplardamar yetmezliği de dahil olmak üzere, tedavisinde kullanılmaktadır. Meyvenin özleri, belki de bağırsak enfeksiyonuna iyi geldiğinden, ishali tedavi etmek için de kullanılır.

Nutrıway Bilberry with Lutein ne ise yarar?

Gözler, cilt ve kalp damar sağlığı üzerinde faydaları olan bir antioksidandir. Retina içinde küçük bir bölge olan makulada yüksek yoğunlukta bulunur. Oksitlenme ve serbest radikal hasarlarina karşı antioksidan koruma sağlar. Göz sağlığının desteklenmesinde önemli rol oynar.

Blueberry ne kadar tüketilmeli?

Yaban mersini bir diğer adıyla ayı üzümü sağlık açısından son derece faydalı bir meyvedir. Yapılan son çalışmalar her gün bir avuç kadar yaban mersini tüketenlerin birçok hastalığın etkisinden kurtulduğunu ortaya koymuştur.

Blueberry ve yaban mersini aynı mı?

Mavi yemiş farklı, o türler farklı. Hepsi fundagiller familyasına giren akrabalar fakat türleri farklı. Dolayısıyla dünyada en çok yaygın olan, en önemli ve üzerinde en fazla araştırma yapılan tür dünyanın da bunu 'blueberry' olarak bildiği mavi yemiş türü. Bunların hepsine eskiden 'yaban mersini' deniliyordu.

Macufer lutein ne için kullanılır?

Vücuttaki oxidatif stresin azaltılması ve genel vücut bağışıklık sisteminin desteklenmesi için yardımcı olabilecek bir içeriğe sahiptir. İçeriğindeki vitaminlerin tamamı bitkisel kaynaklardan elde edilmiştir. İngiltere'de üretilir ve paketlenir. Günde 1 kez kapsül bir bardak su ile alınması önerilir.

Yaban mersininin başka adı var mı?

Ülkemizde değişik adlarla tanınmaktadır. Örneğin Rize'de “likapa”, Rize'nin Pazar ilçesinde “kaskanaka”, Ardeşen'de “çera veya çela”, Trabzon'da “ligarba”, “lifos” veya “Trabzon üzümü”, Artvin'de “morsivit” veya “mahabak” ve diğer bölgelerde “ayı üzümü”, “çay üzümü” veya “çoban üzümü” gibi adlarla tanımlanmaktadır.

Yaban mersini ne kadar tüketmeliyiz?

Öncelikle güzelce temizledikten sonra taze bir meyve olarak afiyetle yiyebiliyorsunuz. Kurusunu aldıysanız kurusunu da tıpkı diğer kuru yemişler gibi yiyebiliyorsunuz elbette. Farklı tariflerde değerlendirmek isterseniz kendisinden meyve suyu da reçel ya da marmelat da yapabilirsiniz.