Vergi indirim sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Vergi indirim sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Vergi indirimi yazısı nereden alınır?
  3. Vergi indirimi ne anlama gelir?
  4. Merkez Sağlık Kurulu nedir?
  5. Merkez Sağlık Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Vergi indirim sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Bunun için öncelikle http://www.bmvdb.gov.tr/sites/engellilik-vergi-indirimi-basvuru-sorgulama-ekrani-hizmete-acilmistir linkine tıklamanız gerekmektedir. Ardında çıkan sorgulama sayfasında “Sorgulama için TC kimlik numarası giriniz” bölümüne sizden istenen bilgiyi giriniz.

Vergi indirimi yazısı nereden alınır?

- Bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, - Diğer ilçelerde Mal Müdürlüğü'ne, yapması gerekir.

Vergi indirimi ne anlama gelir?

Vergi İndirimi Nedir? Vergi indirimi; engelli çalışanın aldığı ücretin gelir vergisi matrahlarından belirlenen esas ve tutarlarda engel oranına göre yapılan indirimdir. Gelir Vergisi Kanununun 31. Maddesine göre; engelli/engelli yakını olan çalışanların maaşlarındaki gelir vergisi kesintisinden indirime gidilmesidir.

Merkez Sağlık Kurulu nedir?

Merkez Sağlık Kurulu hastayı muayene etmez, tanı ve teşhis koymaz, tüm çalışmalarını dosya ve raporlar ile ekleri (filim, tetkik, tahlil, görüntü vb) üzerinden yürütür, gerek görürse ek bilgi, belge isteyebilir, hakem hastaneye sevk edilmesine karar verebilir veya re'sen ve nihai olarak karar verebilir.

Merkez Sağlık Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bu birimlerce de değerlendirilmek ve nihai kararı vermek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) nezdinde oluşturulan Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmektedir.