Tesmer sınavı nedir?

İçindekiler:

  1. Tesmer sınavı nedir?
  2. Tesmerin açılımı nedir?
  3. Tesmer ne işe yarar?
  4. E use nedir?
  5. Tesmer sınavlarını kim yapıyor?
  6. SMMM staja başlama sınavına kaç kez girilir?
  7. SMMM Staj Eğitim seti ne zaman gelir?
  8. Teos para yükleme nasıl yapılır?
  9. Mali müşavirlik staj başlatma sınavı ne zaman?
  10. Mali müşavirlik sınavını hangi kurum yapıyor?
  11. SMMM staja başlama sınavında kazanmak için kaç puan almak gerekir?

Tesmer sınavı nedir?

Lisans ve Lisanüstü mezunu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir stajyerlerinin iki yıllık staj sürelerinin sonunda girmeleri gereken sınavdır. ... Sınav 7 dersten oluşmakta olup, ders geçme notu 50'dir. Ancak sınavlarda başarılı olup ruhsat almaya hak kazanmak için, not ortalaması 60 olmalıdır .

Tesmerin açılımı nedir?

Bu hedefleri yerine getirmek üzere; 1993 yılında, TÜRMOB ta- rafından faaliyete geçirilen Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Page 3 TÜRMOB 3 Mm Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Temel Eğitim Staj Merkezi (TESMER), meslek mensuplarına ve meslek mensubu adaylarına yönelik eğitim hizmetlerini yerine getirmektedir.

Tesmer ne işe yarar?

Meslek mensubu adaylarına ve meslek mensuplarına, günün koşullarına uygun yeni bilgi ve becerileri kazandırmak, meslek disiplinine ve etiğine sahip meslek mensupları yetiştirmek amacıyla kurulmuş olan TESMER; stajyerlere yaygın eğitim vermekte ve meslek mensubu adaylarının değerlendirmelerini yapmaktadır.

E use nedir?

2016 Mayıs Döneminden önce Staja Başlayan Aday Meslek Mensuplarının tabi oldukları e-USE (Zorunlu Stajyer Eğitimi) 3'üncü Sürüm eğitim setleri, Pazartesi günü 4'üncü sürüme yükseltilecektir.

Tesmer sınavlarını kim yapıyor?

Sınav TESMER-Anadolu Üniversitesi işbirliği ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. Sınavın yapılmasına ilişkin bütün sorumluluk Anadolu Üniversitesi'nindir Süresi içerisinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

SMMM staja başlama sınavına kaç kez girilir?

A-B Grubu Staj Ara Dönem değerlendirmelerinde sınav hakkı 4'tür. Sınavlara süresi içerisinde katılma zorunluluğu vardır. A ve B den 4 hakkında da başarılı olamayan adayların stajları bulundukları seviyede 1 yıl uzatılır. Bir yılın sonunda ek bir sınav hakkı daha verilir.

SMMM Staj Eğitim seti ne zaman gelir?

Stajı başlatılan aday meslek mensubunun TEOS'da kayıtlı yazışma adresine, stajın başladığı tarihten itibaren 2 ay içerisinde TESMER tarafından "e-Stajyer Eğitim Seti" gönderilir.

Teos para yükleme nasıl yapılır?

a. Aday, KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa;http://giris.tesmer.org.tr adresinden TEOS sisteminde, “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için ödemesi gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI'nın ekranlarında doldurur.

Mali müşavirlik staj başlatma sınavı ne zaman?

SMMM staj başlatma sınavı tarihinde gerçekleştirilecek.

Mali müşavirlik sınavını hangi kurum yapıyor?

Yeminli mali müşavirlik sınavı Birlik (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları birliği) tarafından yazılı olarak yapılır. Maliye Bakanlığı bu sınavın adil, tarafsız ve mevzuatına uygun bir şekilde yapılması için gerekli tedbirleri almaya yetkilidir.

SMMM staja başlama sınavında kazanmak için kaç puan almak gerekir?

Adaylar SMMM staj giriş sınavından 60 puan ve üzerinde aldıklarında başarılı kabul edilir.