Barkot ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Barkot ne anlama gelir?
  2. Barkod numarası neye yarar?
  3. Barkod nedir ne işe yarar kısaca?
  4. Barkod numarası nedir nasıl alınır?
  5. Aldığınız ürünün barkodu olmazsa ne gibi zorluklarla karşılaşırsınız yazınız?

Barkot ne anlama gelir?

Kısaca; genelde dikdörtgen biçiminde olan, birbirine paralel çizilmiş inceli kalınlı çizgilerden ve bu çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen , siyah çubukların oluşturduğu bir sembole barkod diyoruz.

Barkod numarası neye yarar?

Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur. Barkod ile stok kodu, seri numarası, personel kodu gibi bilgilerin gösterilmesi sağlanabilir. Bu bilgilerin bilgisayara klavye aracılığı ile girilmesi zaman alıcı ve yorucu olmaktadır.

Barkod nedir ne işe yarar kısaca?

Her ambalajlı ürünün üzerinde birbirine paralel doğrultuda çizilen çizgilere verilen isim barkoddur. Barkod sistemi, ürünlerin satışında işletme sahiplerine kolaylık tanır. Daha önceden sisteme dahil edilen ürünlerin fiyat bilgisi hakkında bilgi vermek için barkod okuyucu sistemler kullanılır.

Barkod numarası nedir nasıl alınır?

Barkod almak isteyen üreticiler, ithalatçılar, dağıtıcılar ve ihracatçılar öncelikle Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır. Buraya üye olan firmalar EAN-UCC numarası verilmektedir. Verilen numara sadece o firmaya ait olmaktadır. Başka bir firma tarafından kullanılması mümkün değildir.

Aldığınız ürünün barkodu olmazsa ne gibi zorluklarla karşılaşırsınız yazınız?

Barkodlar marketlerdeki alış veriş işlemlerini hızlandırır. Eğer ürünler barkodsuz olsaydı marketlerde uzun kuyruklar oluşurdu. Uzun süre beklemek zorunda kalırdık. Market çalışanları ürünlerin fiyatlarını ezberlemek zorunda kalırdı.