Konyada yayla var mı?

İçindekiler:

  1. Konyada yayla var mı?
  2. Bozkır Yaylası Nerede?
  3. Anamas Yaylası nereye bağlı?
  4. Anamas Dağı rakımı kaç?
  5. Konyada hangi ova var?
  6. Bozkır nasıl bir yerdir?
  7. Anamas nerenin ilçesi?
  8. Beyşehir Anamas nerenin?
  9. Beyşehir Gölü nereye bağlı?
  10. Konya'nın batısı neresi?
  11. Konya'nın kaç ili var?
  12. Konya Ovası nasıl bir ovadır?
  13. Beysehir golu nerenin?

Konyada yayla var mı?

Konya'nın Beyşehir ilçesinin sembolü, pınarları ve ormanıyla ünlü Anamas Dağı'ndaki onlarca yayla, sıcaklıkların artmasıyla doğaseverlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Bozkır Yaylası Nerede?

Konya'nın Akdeniz bölgesi sınırları içinde yer alır. Toroslar'ın İç Anadolu bölgesine bakan eteklerinde kurulmuştur. Bozkır'ın bu özelliği iklim, bitki örtüsü, sosyal ve ekonomik yapısını etkileşmiştir. Denizden yüksekliği 1.150 metredir.

Anamas Yaylası nereye bağlı?

Konya'nın Beyşehir ilçesi ile Isparta'nın Yenişarbademli ilçesini kapsayan, yayla alanları bakımından zenginliğiyle öne çıkan Anamas Dağı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havada çok sayıda yaylacıya ev sahipliği yapıyor.

Anamas Dağı rakımı kaç?

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Anamas Dağı'nın metre yüksekliğinde yer alan, eşsiz doğal güzelliklere sahip krater gölü Karagöl, doğaseverlerin ve trekking tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Konyada hangi ova var?

Özellikleri. Konya Ovası Türkiye'nin en büyük ovasıdır. Bu ova ülkenin tarım alanlarının yüzde 17'sini karşılar. Konya - Karapınar arasında kuzeybatı - güneydoğu, Karapınar - Bor arasında güneybatı - kuzeydoğu doğrultusundadır.

Bozkır nasıl bir yerdir?

Bozkır, Konya Ovası'yla Toros Dağları arasında engebeli bir arazi üzerinde bulunmaktadır. Orta Torosların eteğinde kurulan ve eski bir yerleşim yeri olan Bozkır, tarih sahnesinde yerini aldığından bu yana bünyesinde değişik toplumları barındırarak birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Anamas nerenin ilçesi?

Anamas Efsanesi - Isparta. Açıklama: Anamas Yaylası, Anamas Dağı'nın eteğindedir. Sütçüler, Beyşehir Gölü, Şarkikaraağaç arasında oldukça geniş bir yayladır.

Beyşehir Anamas nerenin?

Anamas Efsanesi - Isparta. Açıklama: Anamas Yaylası, Anamas Dağı'nın eteğindedir. Sütçüler, Beyşehir Gölü, Şarkikaraağaç arasında oldukça geniş bir yayladır.

Beyşehir Gölü nereye bağlı?

Beyşehir Gölü
KonumAkdeniz, Türkiye
Koordinatlar37°47′0″K, 31°33′0″D
ÇıkışlarıÇarşamba Çayı
Havza ülkeleriTürkiye, Konya, Isparta
11 satır daha

Konya'nın batısı neresi?

Konya ili; Anadolu Yarımadası'nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde,şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır. Konya'nın doğusunda Niğde, güneyinde İçel ve Antalya, batısında Isparta ve Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyinde de Ankara illeri yer almaktadır.

Konya'nın kaç ili var?

Konya ilinde 31 ilçe vardır.

Konya Ovası nasıl bir ovadır?

Konya Ovası, İç Anadolu Bölgesi'nin orta ve güney kesiminde yer alıp, büyük bölümü Konya ili içinde yer alan çanak biçimli ovadır. Ovanın kuzey-kuzeybatı tarafında, Bozdağ ile Obruk Platosu bulunmaktadır.

Beysehir golu nerenin?

Beyşehir Gölü, Göller Yöresi'inde, Konya ve Isparta illeri topraklarında bulunan, Türkiye'nin üçüncü büyük gölü, en büyük tatlı su gölü.