Zobar mix nedir?

İçindekiler:

  1. Zobar mix nedir?
  2. Zobarmix ne zaman ekilir?
  3. Yem bezelyesi nasıl yetiştirilir?
  4. Karamba otu ne zaman ekilir?
  5. Yem bezelyesi tohumu dekara ne kadar ekilir?
  6. Yem bezelyesi dekara kac kilo verir?
  7. Yem bezelyesi dönüme kaç balya verir?
  8. Caramba tohumu nasıl ekilir?
  9. Reygras otu kaç protein?
  10. Yem bezelyesi dönüme kaç kg verir?
  11. 1 dönümden kaç kilo bezelye çıkar?
  12. Yem bezelyesi dönüme kaç kilo verir?
  13. Yem bezelyesi dekara ne kadar verir?
  14. Caramba tohumu kaç günde çıkar?

Zobar mix nedir?

Zobar mix, kaba yem bitkisi tohumları karışımıdır. Vitamin, enerji ve protein yönüyle çok zengindir. Verim oranı çok yüksektir ve toprağınızı verimli hale getirir.

Zobarmix ne zaman ekilir?

Ekilen ZOBARMİX yem bitkisinin Haziran ayı ortalarında hasadı planlanmaktadır.

Yem bezelyesi nasıl yetiştirilir?

Yem bezelyesi ekimi: Yem bezelyesi sade ve tahıllarla karışım olarak ekilebilir. Yem bezelyesi sade şekilde dekara 10-12 kg. tohum ekilir. Yem bezelyesi tohumundan 8-10 kg miktarında tahılardan (tritikale, buğday, arpa, yulaf) karışım miktarı 6-8 kg dır. Yem bezelyesi ekim derinliği 3-5 cm dir.

Karamba otu ne zaman ekilir?

Ekildiği alanın yaz aylarında sulanması, iklim koşullarının ve uygulanan bakımın iyi olması sonucu Caramba'dan iyi verim elde edilir. Ekim Zamanı: Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ekim/Kasım/Aralık aylarında, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde ise Eylül/Ekim aylarında, Orta ve Doğu Anadolu'da Eylül ayında ekilir.

Yem bezelyesi tohumu dekara ne kadar ekilir?

Kışlık yem bezelyesi kaba yem ihtiyacı için ekilen yeşil ot, kuru ot ve silaj olarak değerlendirilen, soğuğa dayanıklı, kışlık, lezzetli ve besleyici tek yıllık bir yem bitkisidir. Ekim ayında dekara 10 kg yem bezelyesi ile birlikte dekara 2-2,5 kg tahıl (tritikale, arpa, buğday) karıştırılarak ekimi yapılır.

Yem bezelyesi dekara kac kilo verir?

-Taşkent Yem Bezelyesinin verimi kuru ot olarak dekara 25-65 balya isilaj verimi ise dekara 3500-5000 kg arasındadır.

Yem bezelyesi dönüme kaç balya verir?

Yem bezelyesi, buğdaya oranla da kuru ot elde etmede üstünlüğe sahip. Dönüme 30-40 balya kuru ot verimi alınabiliyor. Yüzde 25-30 oranında içerdiği protein nedeniyle hayvancılıkta karma yem olarak büyük öneme sahip.

Caramba tohumu nasıl ekilir?

Genellikle yeşil ot olarak yedirilen CARAMBA, kuru ot olarak veya silajı yapılarak değerlendirilir. Karadeniz Bölgesinde Eylül-Ekim aylarında ekilebilir. Düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış tohum yatağına 4-5 kg/da serpme veya 10-17.5 cm sıra aralıklı olarak 1.5-2 cm derinliğe sıra ekim yapılmalıdır.

Reygras otu kaç protein?

Reygras otu otlatmak için mera olarak kullanılır. Tamburlu ot biçme makinasıyla, ot slaj makinasıyla ve enria ot biçme römorkuyla biçilir. Kuru ot ve slaj olarak depolanır. Reygras otunun yeşil aksamında %22 üzerinde slajında %19.2 ham protein, kuru ot balyasında % 12 ve üzerinde ham protein vardır.

Yem bezelyesi dönüme kaç kg verir?

Dekara 20 -25 kg kadar üre kullanılabilir. -Taşkent Yem Bezelyesinin verimi kuru ot olarak dekara 25-65 balya isilaj verimi ise dekara 3500-5000 kg arasındadır.

1 dönümden kaç kilo bezelye çıkar?

Bir dekar alandan baklalı taze bezelye olarak 1500-2000 kg taze iç bezelye olarak ise 500-800 kg arasında ürün alınır.

Yem bezelyesi dönüme kaç kilo verir?

Dekara 20 -25 kg kadar üre kullanılabilir. -Taşkent Yem Bezelyesinin verimi kuru ot olarak dekara 25-65 balya isilaj verimi ise dekara 3500-5000 kg arasındadır.

Yem bezelyesi dekara ne kadar verir?

Uygun zamanda biçim ile % 23-25 ham protein içeren, dekara 1000 kilograma varan kuru ot yem bezelyesi verimi elde edebilirsiniz. Ancak verimsiz ve kurak alanlarda yem bezelyesi verimi 2 kg'a kadar düşebilir. Hasat zamanı için iklim koşullarını da dikkat edin.

Caramba tohumu kaç günde çıkar?

En ideal gelişme ısısı 18-24°C arasındadır. Bu sıcaklık aralığında ekildiğinde 35 günde ilk biçime ulaşmaktadır.