Kuduri kimin eseri?

İçindekiler:

  1. Kuduri kimin eseri?
  2. Imam Kudûrî kimdir?
  3. Kuduri Serif ne demek?
  4. Lübab kitabı nedir?
  5. Gülşehrinin Türkçe eseri nedir?
  6. Kuduri kitabı nedir?
  7. Gülşehrinin en önemli eseri nedir?
  8. Mantıku t-Tayr Türkçeye çeviren kimdir?
  9. Gülşehri kimdir Edebi Kişiliği?
  10. El Hidaye kaç cilt?

Kuduri kimin eseri?

Muhtasar'ul Kuduri - Ahmed el-Kuduri | kitapyurdu.com.

Imam Kudûrî kimdir?

Imam Kuduri (R.A.) Hanefi Fikih Alimlerinin Önde Gelenlerindendir. Bu Noktaya, İlminin Coklugu, İbaresinin Güzelligi Ve Lisaninin Akiciligi İle Yükselmistir. ... Imam Kuduri (R.A.) Hicri 362 (Miladi 973) Tarihinde Bagdad´Da Dogmus Ve 428 (Miladi 1037) Yilinda Yine Orada Vefat Etmistir.

Kuduri Serif ne demek?

Kuduri-i Şerif - Yeni Dizgi Kitap Açıklaması Mezhebi'nin temel kitaplarındandır. İbâdât, muâmelât ve ukubât olmak üzere üç kısımdır. Hanefî fıhkında "el-Kitab" denilince bu kitap anlaşılmaktadır. Osmanlı medreselerinde ders kitabı olarak okutulmuş ve halen de okutulmaktadır.

Lübab kitabı nedir?

Yazıldığı günden bu yana Hanefi mezhebi özelinde İslam hukuku eğitiminin gözde eserlerinden olan el-Lübâb, klasik fıkıh döneminin tüm özelliklerini taşıyan muteber bir şerhtir. Çalışma dört bölümden oluşmaktadır.

Gülşehrinin Türkçe eseri nedir?

Gülşehri'nin Şeyhi olan Ahi Evren'in menkibeleri hakkında yazdığı bir mesnevisi ve bazı şiirleri var ise de asıl değerli eseri büyük veli Feridüddin-i Attar'dan çevirdiği Mantıku't-Tayr'ı, diğer adı ile Gülşenname adlı mesnevisidir.

Kuduri kitabı nedir?

Kuduri'nin Muhtasar'ı, Hanefi mezhebinde en çok güvenilen ve üzerine en çok şerh yazılan temel metinlerden biridir. Hanefi fıkıh literatüründe "el-Kitab" denildiği zaman Kuduri'nin bu eseri kastedilir. ... hem ders kitabı hem temel başvuru kaynağı olarak şöhret kazanmıştır.

Gülşehrinin en önemli eseri nedir?

Gülşehri'nin Şeyhi olan Ahi Evren'in menkibeleri hakkında yazdığı bir mesnevisi ve bazı şiirleri var ise de asıl değerli eseri büyük veli Feridüddin-i Attar'dan çevirdiği Mantıku't-Tayr'ı, diğer adı ile Gülşenname adlı mesnevisidir.

Mantıku t-Tayr Türkçeye çeviren kimdir?

İranlı meşhur sufi Feridüddin Attar'ın şaheserinin Türkçeye farklı dönemlerde farklı çevirileri yapılmıştır. Yunus Emre'nin çağdaşı Gülşehri'nin çevirisi ise en otantik örneklerden biridir.

Gülşehri kimdir Edebi Kişiliği?

Gülşehri on üçüncü yüzyıl sonlarıyla 14. yüzyıl başlarında Kırşehir'de yaşamış bir şeyh ve şair. Asıl adının Ahmed olduğu sanılmaktadır. Özenilmiş bir üslupla yazan ve öğretici olmaktan çok lirik nitelikler gösteren bu şair, sanat değeri bakımından çağının önde gelenlerindendir. ...

El Hidaye kaç cilt?

Hanifiler İçin İslam Fıkhı / El-Hidaye Tercemesi (4 Cilt) - Ebu Bekir Merginani | kitapyurdu.com.