Diş sırası nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Diş sırası nasıl olur?
  2. Bebeklerde diş sırası nasıl olur?
  3. Ilk hangi diş cikar?
  4. Ilk Yan kesici diş çıkar mı?
  5. Süt dişleri hangi sırayla dökülür?

Diş sırası nasıl olur?

Normal ve sağlıklı bir bebekte diş çıkarma sırası şöyledir:
  • 4-7 ay arasında alt orta dişler çıkar. ...
  • 8-12 ay arasında üst orta kesici dişler çıkar.
  • 9-13 ay arasında üst yan kesici dişler, orta dişlerin sağ ve sol tarafında çıkar.
  • 10-16 ay arasında alt yan kesici dişler, ortadaki dişin solunda ve sağında çıkar.
Daha fazla öğe...

Bebeklerde diş sırası nasıl olur?

Bebeklerde diş çıkarma 3 aylıkken başlayabileceği gibi bu süreç 12. aya kadar uzayabilir. İlk olarak alt kesici dişler çıkar. Bu dişleri takiben üst kesici dişler ve alt/üst yan kesici dişler çıkar. Ardından birinci süt azı dişleri ve köpek dişleri çıkarken, en son ikinci süt azı dişleri çıkar.

Ilk hangi diş cikar?

Tipik olarak bebeklerin çok büyük bir kısmında ilk çıkan dişler alt ön kesici dişlerdir. Bunların ardından diğer dişler yavaş yavaş çıkmaya başlar ve en son da azı dişleri çıkar. Çocuk 3. yaşına geldiğinde tüm süt dişleri çıkar ve ağızda toplamda 20 adet süt dişi bulunur.

Ilk Yan kesici diş çıkar mı?

Dişler genelde çifter çifter çıkma eğilimindedir. Üst ve alt lateraller (yan kesici dişler) 9 ila 16 aylık dönem arasında çıkar ve bu dişleri çocuğunuz 2 yaşına gelmeden çıkacak olan kaninler (köpek dişleri) izler. En son, genelde yürüme çağındaki çocuğunuz 3 yaşına girmeden patlamayan azı dişleri belirecektir.

Süt dişleri hangi sırayla dökülür?

ÖN KESİCİ DİŞLER: 5-6 yaşlarında dökülmeye başlar. Genelde ilk olarak ön kısımlarda dökülmeler yaşanır ve ilk düşen dişlerdir. KESİCİ YAN DİŞLER: Bu dişler 6,5 yaşlarında düşmeye başlayabilir. ARKA DİŞLER: 10 yaşında dökülmeye başlar ve yerine yeni arka dişleri gelir.