Bulgarların soyu nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Bulgarların soyu nereden gelir?
  2. Bulgaristan göçmeni Müslüman mı?
  3. Bulgarların ilk atası kimdir?
  4. Bulgaristan'dan Türkiye'ye hangi yıllarda göç oldu?
  5. Bulgaristan'dan gelenlere ne denir?

Bulgarların soyu nereden gelir?

Bulgar adı bir tarihî hadiseden doğmuş idi: Avrupa Hun hükümdarı Attila'nın ölümü üzerine evlatları ile tabi kavimler arasında patlak veren mücadelelerde Attila'nın 2. oğlu Dengizik'in 469'da ölümünden sonra, bunun küçük kardeşi Irnek idaresinde Orta Avrupa'yı terkeden Hun kütleleri Karadeniz kıyılarında buluştukları ...

Bulgaristan göçmeni Müslüman mı?

Bulgaristan'da nüfusun yüzde 90'ınını Hristiyanlar oluşturmaktadır. ... Hristiyanlardan sonraki ikinci büyük din topluluğu ise Müslümanlardır. Müslüman kişilerin çoğu ise Pomak olarak tanımlanan Bulgar Müslüman halktır.

Bulgarların ilk atası kimdir?

Bulgarların Kökeni – Başlangıçtan 765 yılına kadar Bulgar hükümdarlarının adlarını ve hakanlık sürelerini gösteren ve bugün ancak, daha geç zamandan kalma bir Rus kronikinde İslavca tercümesine sahip olduğumuz “Bulgar Hakanlar Listesi”nde İrnek, Bulgar hükümdar sülalesinin atası olarak görünmektedir.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye hangi yıllarda göç oldu?

Cumhuriyetin ilk yıllarına tekabül eden 19 arası dönemde, yaklaşık 220 bin göçmen Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiştir5.

Bulgaristan'dan gelenlere ne denir?

Bulgaristan Türkleri, soyları Osmanlı İmparatorluğu döneminden itibaren iskan politikası ile Balkanlar'a göç etmiş Türklerden ve başka bir Türk kavmi olan Ön Bulgarlardan gelen, günümüzde Bulgaristan topraklarında yaşayan Türklerdir.