Bir cismin ağırlığı bulunduğu yere göre değişir mi?

İçindekiler:

  1. Bir cismin ağırlığı bulunduğu yere göre değişir mi?
  2. Ayda ağırlık nasıl değişir?
  3. Ayda ağırlık artar mı?
  4. Yükseklik arttıkça ağırlık artar mı?
  5. Deniz seviyesinden yukarı çıkıldıkça ağırlık azalır mı?
  6. Aynı yerde bir cismin kütlesi arttıkça ağırlığı da artar mı?
  7. Kütle değiştikçe ağırlık da artar mı?
  8. Aynı cismin gezegenlerdeki ağırlığı neden farklıdır?
  9. Kütle çekim kuvveti arttıkça kütle artar mı?

Bir cismin ağırlığı bulunduğu yere göre değişir mi?

Kütle ve ağırlık arasındaki bir diğer fark ise ağırlık cismin bulunduğu yere göre değişirken kütle değişmez. Farklı gezegenlerde cisme uygulanan kütle çekim kuvveti farklı olduğu için ağırlık değişmektedir. Kütlenin birimi olarak kg veya g, kilogram/gram kullanılır.

Ayda ağırlık nasıl değişir?

Ayda yerçekimi, Dünya' nın 1/6'sı kadardır. Kütle değişmez. Fakat ağırlık bulunduğu yerçekimin kuvvetine göre değişir. Kütle ölçüsü birimleri bilgisayar da sunulur.

Ayda ağırlık artar mı?

Ağırlık kilogram (kg) cinsinden ifade edilen ve temel büyüklük olan kütle ile karıştırılmamalıdır. Sonuç olarak, bir cismin kütle değeri Dünyada ne kadar ise Ayda da o kadardır. Ancak Aydaki ağırlığı Dünyadaki ağırlığından daha azdır çünkü Ayda yerçekiminin değeri Dünyadakinden daha küçüktür.

Yükseklik arttıkça ağırlık artar mı?

Cevap. Cevap: Cevap. Cismin kütlesi arttıkça ağırlığı ve çekim kuvveti artar yerçekimi değil , şöyle ki ; cisimler arası çekim kuvveti Newton'ın yasalarına göre kütleyle doğru, ağırlıkla ters orantılıdır, bu yüzden daha fazla kütle daha fazla çekim demektir.

Deniz seviyesinden yukarı çıkıldıkça ağırlık azalır mı?

Dünyamız tam küre şeklinde olmayıpkutuplarda basık, ekvatorda şişkin bir yapıya sahiptir. Bunun sonucunda cismin ağırlığı kutuplardan ekvatora gittikçe azalır.Kutuplarda yerinmerkezine olan uzaklık ekvatora göre daha azdır. Deniz seviyesinden yukarı çıkıldıkça azalır,deniz seviyesine yaklaştıkça artar.

Aynı yerde bir cismin kütlesi arttıkça ağırlığı da artar mı?

Cevabımız: Cevabımız evet olacaktır. Bir maddenin veya cismin kütlesi artarsa ağırlığı da artar. Çünkü ağırlık ile kütle doğru orantılıdır,ağırlık kütle ile yer çekimi ile ilişkili bir kavramdır.

Kütle değiştikçe ağırlık da artar mı?

Aynı kütleye sahip iki cisim aynı yerde veya yerçekimi ivmeleri eşit olan yerlerde aynı ağırlığa sahiptir, fakat yer değiştikçe ağırlık da değişebilmektedir.

Aynı cismin gezegenlerdeki ağırlığı neden farklıdır?

Dünyanın kütle çekim kuvveti bulunur. ... Bu nedenle de aynı cismin farklı gezegenlerde farklı ağırlıklarda yer alacağını ifade etmektedir. Ağırlık bir cisme yer kürenin uyguladığı çekim kuvveti şeklinde tanımlanır. Bu nedenle farklı gezegenlerde cisimlerin ağırlığı değişmektedir.

Kütle çekim kuvveti arttıkça kütle artar mı?

Cismin ağırlığı olacaktır. Kütle çekim kuvveti: ... olduğundan, iki yol da değerini arttıracak, dolayısıyla cismin ağırlığı artmış olacaktır.