Allame-i cihan ne demek?

İçindekiler:

  1. Allame-i cihan ne demek?
  2. Ulemâ i cihân ne demek?
  3. Allame-i külle ne demek?
  4. Meşher ne demek?
  5. Vezir i Ruşen ne demek?
  6. Ulema nedir kime denir?
  7. Meşher ne demek TDK?
  8. Ruşen zamir nedir?
  9. Ulema insan nedir?
  10. Ehrami ne demek?
  11. Beka ne demek Arapçada?
  12. Beka nasil yazilir?
  13. Ulema nedir ne demek?

Allame-i cihan ne demek?

ALLÂME. (ﻋﻼّﻣﻪ) i. (Ar. 'allām'dan 'allāme) Çok âlim, çok bilgili, her şeyi bilen, her ilimde üstat olan kimse: Şeyhülislâm-ı cihan allâme-i devr ü zaman (Fıtnat Hanım) Etti senden işittiğim âyât / Beni allâme-i kitâb-ı hayât (Muallim Nâci). Zaman olur, onlardan da dünya ölçüsünde allâmeler yetişir (Sâmiha Ayverdi).

Ulemâ i cihân ne demek?

tam yazılışı "allame-i cihan". dünya çapında aydın, o derece kültürlü filan anlamında bir tamlama.. allame aydın, bilgili filan demektir, kökü alim ile, ilim ile aynıdır, cihan ise bildiğiniz cihan işte, tamlamanın türkçe versiyonu cihan allamesi, siz bişiler çıkarın işte ordan..

Allame-i külle ne demek?

allame-i küll / allâme-i küll Bir şeyin ilmine vâkıf olan. Bir hususda ihtisas sahibi olan.

Meşher ne demek?

MEŞHER: Teşhir yeri. Gösterme yeri. Sergi.

Vezir i Ruşen ne demek?

Hakikatleri bilen, gönlü aydın kişi.

Ulema nedir kime denir?

Ulema (Arapça: علماء‎), Müslüman ülkelerde eğitimli din alimlerinden oluşan sınıf. Tekili erkekse âlim, kadınsa âlimedir.

Meşher ne demek TDK?

MEŞHER: Teşhir yeri. Gösterme yeri. Sergi.

Ruşen zamir nedir?

zat-ı ruşen-zamir / zât-ı rûşen-zamir Hakikatleri bilen, gönlü aydın kişi.

Ulema insan nedir?

Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim ve hadislerde de geçen ulemalar, özellikle Osmanlı döneminde yaygın olarak eğitim veren kişilerdi. Daha çok İslamiyet ve din üzerine hem tarihi hem de bilgi anlamında eğitim veren kişiler ulema olarak öne çıkar.

Ehrami ne demek?

Ehram/ihram, ince eğrilmiş koyun yününden yapılan çok zahmetli aşamalardan geçerek düz yüzeyli mekikli dokuma ile elde edilen kadın dış giysisinin adıdır. ... Ehramda genellikle kahverengi, siyah, krem gibi yünün doğal renkleri kullanılır, renkli iplerle ehram üzerine dokuma esnasında ya da sonradan elle nakış işlenir.

Beka ne demek Arapçada?

Beka sözcüğü, bir devletin; anayasal düzeninin iç- dış tehditlere karşın korunması, ahdi hukukunu ve toprak bütünlüğünün bozulmaması sureti ile devamlılığının sürdürülmesi manasındadır. Arapçadan dilimize geçmiş olan beka sözcüğü; sonunun bulunmaması, var olmak, varlık, kalıcılık anlamlarını taşımaktadır.

Beka nasil yazilir?

beka için benzer kelimeler beka, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'e', 'k', 'a', şeklindedir.

Ulema nedir ne demek?

Ulema (Arapça: علماء‎), Müslüman ülkelerde eğitimli din alimlerinden oluşan sınıf. ... Ulema sınıfı fıkıh ve şeriat (İslâm hukuku) konusunda derin bilgiye sahiptir ve bazı âlimler, aynı zamanda şeriatın uygulayıcısıdır.