Devlet memuru kime şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Devlet memuru kime şikayet edilir?
  2. Kamu Görevlileri nereye şikayet edilir?
  3. Yazılı şikayet nedir?
  4. Toplu şikayet yasak mı?
  5. Üniversite memuru nereye şikayet edilir?
  6. Devlet memuru bimere şikayette bulunabilir mi?
  7. Toplu dilekçe vermek suç mu?
  8. Devlet memurları toplu dilekçe verebilir mi?
  9. Üniversitede hocalar nereye şikayet edilir?
  10. Üniversite dilekçe kime yazılır?
  11. Hakkımızda şikayet olup olmadığını nasıl anlarız?

Devlet memuru kime şikayet edilir?

ŞİKAYET NEREYE YAPILMALI? Amirin veya kurumun uyguladığı bir işlem için memur en yakın amirine (disiplin amiri olması şart değildir) başvurmalıdır. Bu şef de olabilir, şube müdürü de... Ancak şef şikayet ediliyor ise şef atlanarak direkt şube müdürüne yazılı olarak başvurulmalıdır.

Kamu Görevlileri nereye şikayet edilir?

Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .

Yazılı şikayet nedir?

Yazılı şikayetler maksadı en iyi ifade edecek şekilde ve mevzuat hükümlerine uygun olarak yazılan bir dilekçe ile yapılır. Dilekçede tespit edilen eksiklikler ile suç teşkil etmeyen usulsüzlüklerin giderilmesi şikayeti kabul eden amirlerce sağlanır. (Örnek: 1). Sözlü şikayetlerde de bu esaslara uyulur.

Toplu şikayet yasak mı?

Madde 3 - Devlet Memurları amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikâyet hakkına sahiptirler. Toplu Şikâyet Yasağı: Madde 4 - Birden fazla Devlet Memurunun toplu olarak söz veya yazı ile şikâyette bulunmaları yasaktır.

Üniversite memuru nereye şikayet edilir?

1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

Devlet memuru bimere şikayette bulunabilir mi?

İdare Mahkemesi 2010/1614 Esas ve 2011/1335 nolu Kararında; "tüm vatandaşların dilek ve şikayetlerini doğrudan başbakanlığa iletebileceklerini belirtmiş, ancak memurlar yönünden bir kısıtlama getirilmemiştir.

Toplu dilekçe vermek suç mu?

Toplu dilekçe vermek artık suç değil.

Devlet memurları toplu dilekçe verebilir mi?

Birden fazla Devlet memurunun toplu olarak söz veya yazı ile şikayette bulunmaları yasaktır. Bir veya aynı hadise birden fazla memurun şikayetlerine sebep veya konu olursa bunların herbiri, ayrı ayrı ve tek başına şikayet haklarını kullanabilirler.

Üniversitede hocalar nereye şikayet edilir?

Öğretim Elemanı Şikayetleri Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.

Üniversite dilekçe kime yazılır?

Dilekçe yalnızca makamlara hitaben yazılmalıdır. Kişilere hitaben dilekçe yazılamaz. Makam adı büyük harflerle yazılmalıdır. Yer ve tarih olarak, dilekçenin yazıldığı yer ve tarih belirtilmelidir.

Hakkımızda şikayet olup olmadığını nasıl anlarız?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz.