Danaburnu ilaçlaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Danaburnu ilaçlaması nasıl yapılır?
  2. Danaburnu nasıl bir böcektir?
  3. Danaburnu insanı ısırır mı?
  4. Danaburnu böceği zehirli midir?

Danaburnu ilaçlaması nasıl yapılır?

Danaburnu böceğini uzaklaştıracak ilaçlama yöntemi şeker ve pekmez suyu ile yapacağınız yöntemdir. Yeterli miktarda şekeri ve pekmezi su ile karıştırın. İçerisine bir miktar kepek ekleyin. Tarlanızda veya bahçenizde bitkilerin zarar gören kısımlarına yakın yerleri hazırlamış olduğunuz karışımdan dökün.

Danaburnu nasıl bir böcektir?

Latince adı gryllotalpa gryllotalpa olan danaburnu böceği, kadife kısa tüyleri ve dikenli bacaklarıyla diğer böcek türleri arasından kolaylıkla ayırt ediliyor. Rengi kızıla çalan bir kahverengi olan böcek, koyu rengiyle dikkat çekiyor. ... Oldukça iri bir böcek olan danaburnunun ortalama boyu 4-6 cm'ye kadar ulaşıyor.

Danaburnu insanı ısırır mı?

Danaburnu böceği iri ve tüylü görünümüyle oldukça korkutucu olsa da insanlara verdiği herhangi bir zarar bilinmiyor. Bitkilere, ekinlere zararı dokunan büyük böceğin, insanları ısırdığına, zehirlediğine veya herhangi bir şekilde zarar verdiğine dair bir bilgiye literatürde rastlanmıyor.

Danaburnu böceği zehirli midir?

Yapılan çalışmalar danaburnu böceğinin sebzeler üzerinde zararlı olduğunu ortaya koyuyor ancak herhangi bir zehir bulgusuna rastlanmıyor. Isırma ve zehirleme özelliği bulunmayan böceğin literatür çalışmalarında, ekinler dışında bir canlı grubuna zarar verdiği bilgisi yer almıyor.