Kontra neye denir?

İçindekiler:

  1. Kontra neye denir?
  2. Kontra hareketi nedir?
  3. Kontra olmak nedir?
  4. Kontra ne demek f1?
  5. Kotralı ne demek?
  6. Kontra tekniği ne işe yarar?
  7. Kontra nedir motor?
  8. Kontra somun ne demek?
  9. Delta nedir F1?
  10. Sprint Yarışı nedir F1?
  11. Kontra Tekniği Nasıl Yapılır?
  12. Kotra nedir tekne?
  13. Grev ne demek ne demek?
  14. Motora nasıl yatılır?

Kontra neye denir?

Karşı kontra ne demek? Kontra kelimesi Türkçe'de "karşı, zıt" anlamına gelir. İtalyanca contra veya Fransızca contre "karşı, zıt" sözcüğünden alıntıdır.

Kontra hareketi nedir?

Hareket halindeki motosikletinize yön verdiğiniz zaman kontra tekniğini uygulamış olursunuz. Belirli hızlarda ilerlerken sağa gitmek için sağ elciği, sola gitmek için sol elciği iterek, dönüşlerinizi gerçekleştirdiğiniz sisteme kontra tekniği denilmektedir.

Kontra olmak nedir?

zf. (İtal. contra < Lat.) Karşı, karşıt, aksi. ѻ Kontra gitmek: Zıt gitmek.

Kontra ne demek f1?

virajlarda veya cok suratle hızlanan rally araçlarında aracın konumunu kayma halinden normal hale getirmek için seri ve virajın aksi istiklametine dogru yapılan direksiyon hareketlerine verilen ad. bunu gereksiz yapanlara cadde terörcüsü adı verilir.

Kotralı ne demek?

Kotra, çoğunlukla tek direkli gezinti ve spor için kullanılan, hafif deniz teknesine verilen addır. Türk Dil Kurumu (TDK) kotrayı; bir direkli, randası olan, ince gövdeli yelkenli olarak tanımlamaktadır.

Kontra tekniği ne işe yarar?

Fakat kontra tekniği tamamen fizik kanunlarına dayanmakta olup, motosiklet kullanan herkesin farkında olmadan uyguladığı bir tekniktir. Kısaca tarif etmek gerekirse motosiklet, düz bir hat üzerinde 30 km/s hızı geçtikten sonra motosikleti yönlendirmek için kullanılır.

Kontra nedir motor?

Motosiklet önce döneceği yönün tersine bir yalpalanır ve sonra döneceği tarafa yatarak dönüş işlemi başlar. Bu dönüş işlemi başladığında elciğe yapılan ileri itiş hareketi gevşetilerek ön tekerin merkezine dönmesi sağlanır. ... Motosikleti döndüren eylem sürücünün ağırlığını kaydırması değil kontra basmasıdır.

Kontra somun ne demek?

Kontra somun denmesi için dişlerinin kontra olması gerekir yani civata sağ diş ise somunun biri sağ diğeri sol diş olursa takılan ikinci somuna kontra somun denir. Kontra somunun esprisi somunlar titreşim altında biri bir yönde gevşemeye çalışırsa diğerinin aynı yönde sıkmaya çalışmasıdır.

Delta nedir F1?

Delta Zamanı İki farkı araç veya iki farklı tur arasındaki zaman farkını belirtmek için kullanılan terimdir.

Sprint Yarışı nedir F1?

Sprint yarışı, pazar günkü yarışın grid dizilimini belirlemek için yapılacak. Normal grand prix'nin üçte biri kadar olacak 100 kilometrelik bu yarışın ortalama 25-30 dakika sürmesi bekleniyor.

Kontra Tekniği Nasıl Yapılır?

Yönlendirme 30 km/s hızın altında gidilmek istenilen yöne doğru gidonu çevirmek suretiyle uygulanırken, bu hızın üzerinde ise tam tersi olarak yani sola gitmek için sol elciği ileri yani gidonu sağa doğru ittirmek, sağa gitmek için ise sağ elciği ileri yani gidonu sola ittirmek demektir.

Kotra nedir tekne?

Kotra, çoğunlukla tek direkli gezinti ve spor için kullanılan, hafif deniz teknesine verilen addır. Türk Dil Kurumu (TDK) kotrayı; bir direkli, randası olan, ince gövdeli yelkenli olarak tanımlamaktadır.

Grev ne demek ne demek?

İşçilerin, topluca çalışmamak suretiyle işyerinde faaliyeti durdurmak veya işin niteliğine göre önemli ölçüde aksatmak amacıyla aralarında anlaşarak veya bir işçi sendikası kuruluşunun aynı amaçla topluca çalışmamaları için verdiği karara uyarak işi bırakmalarına grev denir.

Motora nasıl yatılır?

Parmaklarınız ileriyi gösterir şekilde ellerinizin ayaları elciklerde basılı sol elciği ileri itin göreceksiniz ki motor sola yatarak sola dönüşü gerçekleşecektir. Sağ elciği ileri itin ve motor sağa yatarak sağa yöneldiğini göreceksiniz.