Disiplin cezalarında itiraz nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Disiplin cezalarında itiraz nereye yapılır?
  2. Disiplin cezasına itiraz kaç gün?
  3. Disiplin cezası geri alınabilir mi?
  4. Disiplin cezalarının iptali davası hangi mahkemede açılır?
  5. Uyarı cezası kaç yıl sonra silinir?
  6. Kınama cezası ne zaman kalkar?

Disiplin cezalarında itiraz nereye yapılır?

Maddenin son haline göre; “Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.

Disiplin cezasına itiraz kaç gün?

(2) İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür. (3) Süresi içinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir. MADDE 36- (1) Disiplin cezası verilen memur, tüm disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurabilir.

Disiplin cezası geri alınabilir mi?

alınabileceği için disiplin cezası da her ne kadar ilgilisinin aleyhine bir işlem olsa da hukuka uygun olduğu sürece geri alınması mümkün değildir. ... Kamu yararı amacına hizmet eden ve hukuka uygun olan bir işlem disiplin cezası olsa da geri alınamaz.

Disiplin cezalarının iptali davası hangi mahkemede açılır?

Yetkili mahkeme, disiplin cezasının alan memurun görevli bulunduğu yerdeki İdare Mahkemesidir. 60 günlük süre içinde yargı yoluna gidilmemesi halinde disiplin cezası kesinleşir.

Uyarı cezası kaç yıl sonra silinir?

Memurluktan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memura uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulamasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesini isteyebilir.

Kınama cezası ne zaman kalkar?

a) Uyarma ve kınama cezalarında beş yıl, b) Diğer disiplin cezalarında on yıl, geçtikten sonra, ilgilinin başvurusu üzerine atamaya yetkili amir tarafından özlük dosyasından silinebilir.