Kaktüs nasıl kesilip çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Kaktüs nasıl kesilip çoğaltılır?
  2. Kaktüs nasıl Yavrulatılır?
  3. Kaktüslerin büyümesi için ne yapmalı?
  4. Kaktüsün çiçek açması için ne yapmalı?

Kaktüs nasıl kesilip çoğaltılır?

Kaktüsü bıçak yardımı ile yavru kaktüsten ayırarak yeni bir saksıya koymalısınız. Kaktüs için uygun toprağı birçok yerden temin etmeniz mümkündür. Bu sayede ekmiş olduğunuz yeni kaktüste kısa zamanda büyüme başlayacaktır.

Kaktüs nasıl Yavrulatılır?

Kaktüsü bir bıçak yardımı ile yavru kökünden ayırın. Bu ayırma işleminde olabildiğince hassas olmanızda fayda vardır. Kaktüs için uygun olan toprağı temin ettikten sonra elde ettiğiniz bu kökü iyice derine ekin. Daha sonra kısa süre içerisinde toprağını sevecek ve büyümeye başlayacaktır.

Kaktüslerin büyümesi için ne yapmalı?

Çok güneş alan bir yerde bakılan, toprağı kaliteli ve istediği gibi olan, suyu yeterli miktarda verilen ve budaması iyi yapılan bir kaktüs kısa sürede büyüyecek ve yavrulayacaktır. Ayrıca kaktüsün sağlıklı bir şekilde büyümesi için rüzgar almayan bir yerde durması gerekir.

Kaktüsün çiçek açması için ne yapmalı?

Çiçek açması için kaktüsü doğru bir saksıya koymanız gerekmektedir. Kaktüsün boyutu ile saksı uyumlu olmalıdır. Ayrıca torflu çiçek toprağı kullanmak daha uygun olacaktır. Ayrıca kaktüsün yeterli miktarda güneş almasını sağlamanız çiçek açması için yararlı olacaktır.