Resmi yazışmalar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Resmi yazışmalar nelerdir?
  2. Resmi yazışmalar nasıl yapılır?
  3. Ilgi nedir resmi yazışmalarda?
  4. Resmi evrak arkalı önlü olur mu?
  5. Ilgi nereye yazılır?
  6. Resmi yazışmalarda dağıtım nasıl yazılır?
  7. Imza sırası nasıl olur?
  8. Resmi yazıda ilgi nereye yazılır?
  9. Resmi yazışmalarda imza nereye atılır?

Resmi yazışmalar nelerdir?

ΦKamu kurum ve kuruluşlarında, tüzel kişiliğe sahip kurumların birbirlerine ve gerçek kişilerin bu kuruluşlara yazdıkları yazılara, resmi yazılar denir. Bu yazıların en büyük özelliği, belli, bir standardının olmasıdır.

Resmi yazışmalar nasıl yapılır?

  1. Resmi yazışmalar elektronik ortamda veya fiziksel olarak yapılabilir.
  2. Resmi yazışmalar A4 boyutundaki kağıda hazırlanmalıdır.
  3. Kağıt üzerinde tarih ve sayı belirtilmelidir.
  4. Muhatap olan şahıs gerçek kişi ise direk isim ve soy ismi yazılır.
Daha fazla öğe...

Ilgi nedir resmi yazışmalarda?

İlgi: alt başlığı ile bağlı belge ve bilgileri belirtilmek amacı ile yazılır. İlgi belgesi bir kanun, madde, dayanak, ihbar vb bir belge olabilir.

Resmi evrak arkalı önlü olur mu?

ifade eder. MADDE 4 - (1) Muhataba gönderilmek üzere fiziksel ortamda hazırlanan belgeler, bir nüshası hazırlayan idarede kalacak şekilde en az iki nüsha düzenlenir. ... Ancak üst yazının ekini oluşturan belgeler için kâğıdın her iki yüzü de kullanılabilir.

Ilgi nereye yazılır?

İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

Resmi yazışmalarda dağıtım nasıl yazılır?

MADDE 19- (1) Belgenin birden fazla muhataba gönderilmesi durumunda dağıtım bölümüne yer verilir. “Dağıtım:” başlığı ek varsa “Ek:” bölümünden sonra, ek yoksa imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak yazı alanının solundan başlanarak yazılır (Örnek 14).

Imza sırası nasıl olur?

Yazının iki yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası sağda (Örnek: 6-B); ikiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası solda olmak üzere yetkililer makam sırasına göre soldan sağa doğru sıralanır (Örnek: 6-C).

Resmi yazıda ilgi nereye yazılır?

İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

Resmi yazışmalarda imza nereye atılır?

Madde 16 — Metnin bitiminden itibaren iki-dört aralık boşluk bırakılarak yazıyı imzalayacak olan makam sahibinin adı, soyadı ve unvanı yazı alanının en sağına yazılır. İmza ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır.