Hodgkin Hastalığı Nedir?

İçindekiler:

  1. Hodgkin Hastalığı Nedir?
  2. Hodgkin lenfoma kim buldu?
  3. Hodgkin lenfoma tedavisi ne kadar sürer?
  4. Hodgkin nedir belirtileri?
  5. Hodgkin lenfoma nodüler sklerozan tip nedir?

Hodgkin Hastalığı Nedir?

Hastalık tablosu Adına Morbus Hodgkin lenfoması (lenfomu) da denilen Hodgkin hastalığı, vücudun lenfatik sisteminde rastlanan [lenfatik sistem‎] kötü huylu (malign) bir hastalıktır. Bu hastalık, lenf bezi kanseri veya lenfogranulomatoz diye de adlandırılır. Bu hastalık malign lenfom‎alar grubundan bir hastalıktır.

Hodgkin lenfoma kim buldu?

Thomas Hodgkin (d. 17 Ağustos 1798 - ö. ), İngiltere doğumlu patoloji alanında uzman doktor. Toplumda az rastlanan bir kan hastalığı olan Hodgkin lenfoma hastalığını 1832 yılında buldu.

Hodgkin lenfoma tedavisi ne kadar sürer?

Ateş, gece terlemeleri ve kilo kaybı olan, yaygın Hodgkin lenfoma hastalarına tek başına kemoterapi uygulanabilir. Kemoterapi, genellikle birkaç hafta arası olan döngüler halinde verilir. Birçok döngü uygulanması gereken tedavi, altı ile on ay arasında sürebilir.

Hodgkin nedir belirtileri?

Hodgkin lenfoma birçok semptoma neden olabilir: Boyun, koltuk altı veya kasıkta şişmiş lenf nodları (ağrısız) Alkolün etkilerine daha duyarlı hale gelmek veya alkol aldıktan sonra lenf nodlarında ağrı olması Nedeni belirsiz kilo kaybı

Hodgkin lenfoma nodüler sklerozan tip nedir?

En az bir nodül ve Hodgkin Reed-Sternberg (HRS) laküner tipi morfolojiye sahip hücreleri çevreleyen kollajen bantları ile karakterize edilen klasik Hodgkin lenfoma (CHL) alt türüdür. Avrupa ve ABD'deki klasik Hodgkin lenfomaların %70'ini oluşturur.