Tevzi ederim ne demek?

İçindekiler:

  1. Tevzi ederim ne demek?
  2. Dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğine ilişkin tutulan kayıt?
  3. Farmainbox nedir?
  4. Reçete Tevzi ne demek?
  5. Tensip zaptı hangi aşamada düzenlenir?
  6. Posta Mutemet kaydı nedir?

Tevzi ederim ne demek?

''Vez'' kökünden türetilmiş olan tevzi etmek kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Vez, dağıtmak, vermek, iletmek anlamına gelirken, tevzi etmek fiilinin ilk anlamı bir şeyi sahibine geri vermektir. Osmanlı Devletinde eyaletlerden toplanan vergilerin kaydedildiği defterlere ise tevzi defteri denirdi.

Dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğine ilişkin tutulan kayıt?

Tevzi bürosunca dava veya işlerin hangi mahkemeye gönderildiğine ilişkin tutulan kayıttır. Bu kayıt; sıra numarası, dağıtım yapılan mahkemenin adı, dosyanın esas numarası ile esas numarasının verildiği tarih ve saati, tarafların adı, soyadı veya unvanı ve davanın konusu sütunlarından oluşur.

Farmainbox nedir?

Günümüz teknolojilerini en iyi Sekilde kullanmak ve meslektaSlarimizin hizmetine sunmak iCin hazirlanan ve internet üzerinden üyelerimizle interaktif iletiSim kurma olanaGi saGlayan Yeni Nesil iletiSim Kanali Projesi Farma inbox, Bursa, Manisa, Balikesir Eczaci Odalarinda pilot olarak uygulamaya konulmuS, ...

Reçete Tevzi ne demek?

İcmali alınmamış olan reçetelerin dönemsel olarak sonlandırma ve döküm alma kısmı olup, reçete tipi ve tarih aralığı seçilerek dönem içerisinde sonlandırılmak istenen reçete bilgilerine ulaşılmaktadır.

Tensip zaptı hangi aşamada düzenlenir?

Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin ilk duruşmadan önce, duruşmaya kadar yapılacak iş ve işlemleri belirlemek için tuttuğu bir tutanaktır. Tensip zaptı, davanın açıldığı mahkemenin hakimi tarafından hazırlanır.

Posta Mutemet kaydı nedir?

MADDE 75 – Posta mutemet kaydı; icra mahkemelerine havale yoluyla gelen paralara ilişkin bilgilerin tutulduğu kayıttır. Bu kayıtta; paranın geldiği yer, havale numarası, tarihi, dosya numarası, gönderenin adı, soyadı, paranın miktarı ile alacak olanın adı ve soyadı sütunları yer alır.”