Memur olup işten ayrılan tazminat alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Memur olup işten ayrılan tazminat alabilir mi?
  2. Devlet memuru ne zaman istifa etmiş sayılır?
  3. Emekli Sandığı iştirakçisi ne demek?
  4. İşten kendi isteğiyle ayrılan tazminat alabilir mi?

Memur olup işten ayrılan tazminat alabilir mi?

Fakat iş sözleşmesinin feshi, haklı bir nedene dayanıyorsa işçi kıdem tazminatına hak kazanabilir. ... Dolayısıyla iş sözleşmesinin devlet memurluğuna geçiş sebebiyle feshedilmesi halinde işçi için haklı sebep oluşmayacağından dolayı işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz.

Devlet memuru ne zaman istifa etmiş sayılır?

Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın ...

Emekli Sandığı iştirakçisi ne demek?

İsteğe bağlı iştirakçilik en az 10 yıl memuriyet hizmet yaptıktan sonra memuriyetten ayrılıp Emekli Sandığı kapsamında emeklilik hakkını kaybetmek istemeyenler için çalışmadan ay be ay para ödeyerek hizmet kazanmadan yöntemidir.

İşten kendi isteğiyle ayrılan tazminat alabilir mi?

İstifa eden işçi normalde kıdem tazminatı alamaz. Ancak bazı durumlarda haklı nedenlerle istifa eden işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı doğmaktadır. İstifa eden işçinin, kıdem tazminatına hak kazanamayacağını söylemek her zaman doğru olmaz.