Yazınsal yapıtlar nedir?

İçindekiler:

  1. Yazınsal yapıtlar nedir?
  2. Yazınsal bir duyarlılık nedir?
  3. Metin Tipleri Nelerdir?
  4. Kişisel duyarlılık nedir?
  5. Açıklayıcı metin tipi nedir?
  6. Vücutta duyarlılık nedir?
  7. Gerçekçi kurgu nedir?

Yazınsal yapıtlar nedir?

Yazarın imgelem gücünün bir ürünü, kurgusu veya tasarımı olan yazınsal yapıt, yazarın özgeçmişi, iz bırakan öznel yaşantıları, diyesi, düşünceleri ve nesnelere ilişkin tasavvurlarıyla ilgilidir. ... Bir yapıtta serimlenen nesneler, o yapıtın özdeşliği içinde değil, kendi içlerinde gerekçelendirilir.

Yazınsal bir duyarlılık nedir?

Yazınsal duyarlık, yazarda, önceki yazarların devamı olmak ama onların taklidinden uzak durmak, okurda taklit yazarlara yüz vermemek bilincidir.

Metin Tipleri Nelerdir?

Metin Türleri Nelerdir? Nedir
  • ROMAN. İnsanların yaşadıkları ya da yaşayabilecekleri olayları, yere, zamana ve şahsa bağlayarak anlatan eserlere roman denir. ...
  • HİKAYE. Olmuş ya da olması mümkün olan olayları anlatan kısa sanat eserleridir. ...
  • MASAL. ...
  • MAKALE. ...
  • DENEME. ...
  • FIKRA.

Kişisel duyarlılık nedir?

Kişilerarası duyarlılık, kişilerarası düzeyde başkalarını doğru olarak algılaya- bilme ve uygun davranışlar sergileyebilme olarak tanımlanmaktadır. ... Kişilerarası duyarlılığı optimum düzeyde tutmak için bilişsel çarpıtmaların fark edilmesi ve gerçekçi düşüncelerle de- ğiştirilmesi yararlı olmaktadır.

Açıklayıcı metin tipi nedir?

Açıklayıcı Anlatımın Özellikleri Makale, fıkra, eleştiri ve deneme gibi öğretici özellikler gösteren türlere özgü bir anlatım biçimidir. Herhangi bir konu hakkında bilgiler vermek, bir şeyler öğretmek amacına yöneliktir. Açıklama, bilinmeyeni bilinir kılmaktır.

Vücutta duyarlılık nedir?

Örneğin, bir birey daha önce karşılaştığı bir antijenle ikinci kez karşılaştığında, bu antijene karşı gerekenden çok daha güçlü immun yanıtlar meydana verelebilir. Doku zararlarına neden olan bu yanıtlara aşırı duyarlılık reaksiyonları adı verilir.

Gerçekçi kurgu nedir?

Gerçekçi kurgu, icat edilmesine rağmen tamamen gerçekçi bir senaryoyu tasvir ediyor. ... Gerçekçi kurgu, icat edilmesine rağmen tamamen gerçekçi bir senaryoyu tasvir ediyor. Gerçekçi kurgu inanılabilir karakterler, ayarlar, çatışmalar ve çözünürlükleri içerir.