Teait nedir?

İçindekiler:

  1. Teait nedir?
  2. Fikir telakki ne demek?
  3. Islam hukukunda teati ne demek?
  4. Te ati ne demek?
  5. Telakki ne demek cümle içinde?
  6. Insan telakkisi ne demek?
  7. Teati akdi nedir?
  8. Akid beyanı nedir?
  9. Davada taraflar dilekçelerini verdikten sonra hangi aşama gerçekleşir?
  10. Zehab ne demek?

Teait nedir?

Teait ne demek? Karşılıklı alıp vermek. Bir şey alıp bir şey vermek. Yıllar sonra elektronik posta mesajları teati ederek barıştık.

Fikir telakki ne demek?

Fikir telakki etmek ne demek? Telakki, bireyin gözlemleri ve deneyimleri sonucu kabul ettiği fikir demektir. Bu kelime belli bir gruba ya da cemiyete değil şahsa ait fikirleri tanımlamak için kullanılır.

Islam hukukunda teati ne demek?

İslâm hukukunda ehliyetli kişinin hukukî bir işlemi kurmak için iç iradesini söz veya sözün yerini tutan yazı, işaret, fiil (teâtî) ve sükût gibi vasıtalarla dışarıya yansıtmasına irade beyânı denilmektedir.

Te ati ne demek?

(ﺗﻌﺎﻃﻰ) i. (Ar. 'aṭv “almak”tan te'āṭі) Alıp verme, karşılıklı alma ve verme: Bu bahis üzerinde bir iki fikir daha teâtî ettikten sonra Vefik Paşa odasından çıktı (Ahmet Hâşim).

Telakki ne demek cümle içinde?

1. Belli bir bakış açısına göre görme, bakma, kendine göre bir fikir sâhibi olma, görüş, anlayış: İhtimal bu telakkî bâzı hanımları memnun edebilirdi (Ahmed Midhat Efendi). Bunu marazî bir tecessüs, bir hastalık gibi telakkîde haklı değil miyim? (Cenap Şahâbeddin).

Insan telakkisi ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan telakki, kişinin kendi bakış açısına göre savunduğu fikir ve anlayış anlamına gelir.

Teati akdi nedir?

Teâtî ile eş anlamlı olan kelime, fıkıh terimi olarak sözlü veya söz yerine geçtiği kabul edilen bir yolla beyanda bulunmaksızın mal ve bedelin değiş tokuş edilerek bir satım akdinin kuruluş ve ifasının eş zamanlı gerçekleştirilmesini anlatır.

Akid beyanı nedir?

Bu bağlamda irade beyanı, esasen bir hukukî işlemin yapılmasına ilişkin iç iradenin söz veya söz yerini tutan şeylerle dışarıya yansıtılması demek olup hem iç iradenin açıklanmasını hem de bu açıklamanın biçimini ifade etmekte kullanılmaktadır.

Davada taraflar dilekçelerini verdikten sonra hangi aşama gerçekleşir?

Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra ön inceleme yapılır (m. 137). Mahkeme, öncelikle dava şartları ve ilk itirazlar hakkında dosya üzerinden karar verir; gerektiği takdirde kararını vermeden önce, bu konuda tarafları ön inceleme duruşmasında dinleyebilir (m. 138).

Zehab ne demek?

zehab / zehâb / ذهاب Gitmek. Zihnen bir yola sapmak. Yanlış düşünce. Bir fikre uymak.