Zafiyet hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Zafiyet hastalığı nedir?
  2. Zayıflık bir hastalık mıdır?
  3. Zafiyet Yönetimi Nedir?
  4. Anaç ne demektir anlamı?
  5. Zayıflık tehlikeli midir?

Zafiyet hastalığı nedir?

Nevrasteni (Fransızca neurasthénie, İngilizce neurasthenia), sinir zafiyeti olarak da bilinir. 1868'de G.M. Beard'ın tanımladığı hastalık tablosu, sinir sistemi fonksiyonunda aşırı çalışma sonucu baş gösteren zayıflık ya da bitkinlik durumu.

Zayıflık bir hastalık mıdır?

Alınan enerjinin harcanandan az olması sonucunda organizmada zayıflık denen hastalık oluşur. Aşırı zayıflık mağduru genç kız ve kadınlar regl olmamaya başlar, erkekler ise cinsel isteksizliğe maruz kalırlar.

Zafiyet Yönetimi Nedir?

Zafiyet taraması; mevcut ve çıkması muhtemel zafiyetlerin tespit edilmesidir. Zafiyet Yönetimi ise bunlardan doğacak risklerin azaltılması için yapılan çalışmaların bütünüdür. Kurumlar özellikle maliyet unsurlarını göz önünde bulundurarak sızma testlerini genellikle senede bir kere yaptırmaktadır.

Anaç ne demektir anlamı?

Anaç kelimesinin TDK anlamı aşağıda verilmiştir. - Şefkatli, anne gibi davranan. - Yavru yetiştirecek duruma gelmiş olan hayvan. - Yemiş verecek durumdaki ağaç.

Zayıflık tehlikeli midir?

Yapılan çalışmalar aşırı zayıf kişilerin akciğer rahatsızlıklarına, kemik kırılmalarına, erkek üreme kapasitesinin düşmesine ve bayanlarda gebelikte düşük yapma riskine ve hatta trafik kazalarında ölüme kadar normal kilolulara göre daha çok maruz kalmaktalar.