Imam nikahında Şahitler ne yapar?

İçindekiler:

  1. Imam nikahında Şahitler ne yapar?
  2. İmam nikahı kaç kişiyle yapılır?
  3. Dini nikahta şahitler kim olmalı?
  4. Dini nikahın hükmü nedir?
  5. Regl olan kadın imam nikahı kıyılır mı?

Imam nikahında Şahitler ne yapar?

Şahit, nikahın kıyılacağı sırada hazır bulunarak, şahitlik ettiği kişinin evlenme isteğini serbestçe yaptığına, kimliğinin doğruluğuna ve nikahın yapıldığına tanıklık etmekle yükümlüdür. Tören sırasında eşlerin birbirlerini eş olarak kabul ettiklerini ifade etmelerinin ardından sıra şahitlere gelir.

İmam nikahı kaç kişiyle yapılır?

İslam inancında kadın ve erkeğin Allah katında eş sayılması için imam nikahı zorunlu tutulmaktadır. İslam inancına göre imam nikahı, din görevlisinin 2 erkek yahut 1 erkek 2 kadın şahitliğinde birtakım dualar ve ayetler okunarak, eşlerin birbirlerini kabul etmeleri ile gerçekleşir.

Dini nikahta şahitler kim olmalı?

Nikahta taraflar kadar şahitler de çok önemlidir. Aklı başında, Müslüman şahitler olmadan imam nikahı kıyılamaz. Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz.

Dini nikahın hükmü nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininde “dini nikahın” olmadığını belirterek, “Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, İslam dininin de geçerli saydığı nikahtır” dedi. Prof.

Regl olan kadın imam nikahı kıyılır mı?

Cevap: Nikâhın sahih, ya da geçerli olmasının şartlarında böyle bir şey yoktur. Yani kadın, iddet bekliyor olması dışında hangi halde olursa olsun nikâhı sahîh ve geçerli olur. Yani âdetli iken yapılan bir nikâh da makbuldür.